Пътищата в Англия и Уелс в критично състояние заради дупки

Общините поправят 2 млн. дупки през текущата финансова година
19 мар 2024 13:38, Елка Василева
35
Пътищата в Англия и Уелс в критично състояние заради дупки
Снимка: архив, БГНЕС

Пътищата в Англия и Уелс са в критично състояние поради многото дупки по тях. Ремонтните работи по пътната настилка са на най-високото си ниво за последните осем години според нов доклад, предаде кореспондентът на БНР.

Алиансът на асфалтовата промишленост обяви, че се очаква общините да поправят два милиона дупки през текущата финансова година. Това е ръст от 43% спрямо предходната година и най-голямата бройка от 2015-16 година.

Министрите потвърдиха ангажимента си да осигурят допълнително финансиране в размер на 8,3 милиарда паунда за 11 години за подобряване на пътищата в Англия.

Освен чисто финансовите проблеми, подклаждани от инфлацията, се отчита и ефектът от екстремното време, в резултат на което пътната настилка се руши много по-бързо. В зависимост от размера си дупките могат да причинят значителни щети на превозните средства и да представляват опасност за шофьорите, велосипедистите и пешеходците.

Въпреки че малките дупки рядко причиняват големи инциденти, ако превозното средство редовно попада в тях, с течение на времето това също може да доведе до повреда на гумите, окачването и кормилната система.

Жител на градче в Северна Англия постави табела на входа на населеното място, гласяща: „Добри дошли в Града на дупките по пътищата, побратим на Големия каньон в Америка“. Жена на остров Ман пък насади нарциси в една от дупките с надежда, че нейното „партизанско движение“, както се изрази, ще реши проблема.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вярно е, че последните години пътищата са в лошо състояние. В Графство Нотингамшър междуградската мрежа е с дупки, неравности, такива пътища никога не съм виждал в Англия. Както пише в статията Лондон ще дава милиарди следващите години да се оправи това.
30
3
 
5
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Живеем вече 10-та година в Англия и до ден днешен не сме видели дупки, където и да сме пътували. Статията касае може би единични случаи. Вярвам на очите си, а не на заглавието по-горе. Ще ви се в Англия да има дупки, да бе, да. Това е уредена държава във всяко едно отношение. Сори, ама *** е бъкана от дупки и некачествени пътища, а за чакъла и калните коловози да не говорим. Елате да почерпите опит от англичаните как се правят пътища и ремонти.
29
5
 
0
 
! Отговори
Батман преди 1 месец
Имам познати там.. и найстина човека си съсипа колата за по малко от месец.. мислех че само в България но Англия е още 10 пъти по зле по това отношение.. и пътен данък не е никак ефтин.. бях там. Преди
28
0
 
0
 
! Отговори
Поправка преди 1 месец
Да им пратим ....
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да им платихме Бокича той е неудържим в строежите на пътища, ще инспектира всеки ден.
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Незнам от къде имате тази информация. Но за 4год. Несъм видяла дупки дори в отдалечени села .В България не сте виждали такива пътища .Стига с тези лъжи
25
0
 
6
 
! Отговори
сър Джон преди 1 месец
ВИНАГИ когато в България стават някакви каши и предстои поредното ограбване от некадърно политическо решение или душманско повишаване на цени..... и се споменава Англия , та а дано псувайки наглобританците на байганювците да им е по-лесно да преглътнат и тая гглупост на управляващите. Сега какво ? Цените ПАК растат?... Нови, по-високи сметки ?... България остава без правителство?...
24
0
 
1
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
До От 9...Ти какво, с някой дето тренира за изборите ли си бил
23
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, като вземат пример от Боко, скоро и паветата ще ги пререждат по 20 пъти.
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е не могат да настигнат Бг, по ??? на всеки километър, лунен пейзаж, но на никой не му пука, всеки си кара колата.:))
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напишете в какво състояние е Бълкингамският дворец. наскоро имаше информация за планиран основен ремонт за 30 и куссур години за мнооооого милиарди. Че било пълна скръб вътре....
20
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е 20 и сега се чудя защо близо 30 000 000 руски граждани се мъчат в тоя фалирал обединен Запад- моля ви връщайте се, в Русия ви очакват високи доходи, равни улици евтини храни. Стига мъки по тая фалирала Европа и САЩ
19
0
 
5
 
! Отговори
квалифициран преди 1 месец
е там ще има работа за нас. До скоро редихме един павета, жълти. Редихме ги няколко пъти и сега да се стопли още малко и пак ще ги редим. Ама можем и дупки да пълним. По няколко пъти. Колкото трябва.
18
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма пари, защото те отиват за поддръжка на Укро-Просяка. Растат цените, инфлацията, дълговете на страните растат. Така е навсякъде. Не само в Англия и Уелс. Така ще е докато Западът воюва с Русия. Той затъва в структурна криза.
17
1
 
5
 
! Отговори
bl преди 1 месец
За съжаление си е истина
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
'Важното е, че паветата им са "бетон" - веднъж наредени никога не ги "пренареждат".' - Включително тези от 15ти век.
15
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Живях в ОК близо 10 години. Започват ремонт на улица - веднага знаци, а иначе една или няколко нощи правят ремонт на лявата страна на пътя с подвижни светофари, след това на дясната и макар и по-натоварено движението не се спира. Улиците тесни, а се спира срещу заплащане или адресна регистрация на тях, и сутрин като минават рейсове и камиони за 6000клука, задръствания, но всеки спокойно изчаква. Никъде няма като тука да зеят някакви дупки по средата на пътя, все едно е минно поле.
14
1
 
9
 
! Отговори
българина преди 1 месец
нормално е след като имат МП от Индия, и млн мигранти от държави със същата инфраструктура, нещата да почнат да се уеднаквяват, казва се дифузия. Кога ги викаха не знаеха ли за този процес? всички знаем, че след дифузия на различни обекти, в точката на контакт следва разпад
13
1
 
7
 
! Отговори
d преди 1 месец
До ТираджияМоже би си прав, но тук става въпрос за нещо друго, а именно, че кралството обеднява. Това е лайтмотива. А че десетки години темп надолу пак няма да стигнат нашето състояние на икономика, заплати, инфраструктура и т.н. е нещо което никой няма да отрече. Но англичанина няма да чака да стигне до нашия хал за да надигне глас.
12
0
 
5
 
! Отговори
да си ги запълнят бе преди 1 месец
има в чувалчета смес за правене на под . Слагат в дупката, заглаждат . Изсъхва за 3 часа . Евтино . Здраво . Не се чака 2 месеца кмета да прати малцинствата с асфалта да къртят и слагат шумно и с година гаранция . Глупост .