Руска ракета унищожи част от Киевската академия за изкуства

Щетите са значителни
25 мар 2024 20:50, Александър Попов
92
Руска ракета унищожи част от Киевската академия за изкуства
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руски ракетен удар срещу Киев унищожи част от сградата на Държавната академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн "Михайло Бойчук", съобщи Укринформ, позовавайки се на украинското Министерство на културата и информационната политика.

При нападение срещу Киев тази сутрин, в резултат на падащи фрагменти от ракета, изстреляна от Руската федерация, централната част на сградата на Киевската държавна академия по декоративни и приложни изкуства и дизайн "Михайло Бойчук" бе разрушена, по-специално спортната зала, конгресната зала и изложбеният център. На помещенията на факултетите и аудиторията на институцията са нанесени значителни щети", се посочва в съобщението.

Според предварителната информация са били ранени двама души, които са настанени в болница. От министерството допълват, че възможно най-скоро ще бъде направена оценка на щетите и ще бъдат предприети мерки за спешна реконструкция на разрушените обекти.

Няколко експлозии отекнаха в Киев в понеделник сутринта. Военновъздушната отбрана е прехванала две балистични ракети, изстреляни от руските сили към Киев, съобщи командващият на украинските военновъздушни сили Микола Олешчук. Фрагменти от ракетите са паднали в няколко киевски района./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
0
 
21
 
! Отговори
украйнско изкуство преди 4 седмици
Изкуството на украйна това е терористичните актове ! Много добре са нацелили братушките ! Бой по каските до де мърдат майка им НАТОВСКА
86
2
 
1
 
! Отговори
Изкуството преди 1 месец
На руснаците не им трябва изкуство, тяхното изкуство е войната!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пречи ми пречи ми докато вместо плюс отива минус.
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Внимание академиците ни трябват живи.
83
0
 
4
 
! Отговори
жорето преди 1 месец
сашето, ами кво са търсили там ГУР, СУР, ВСУ, Тимуровците там - да не са имали час по рисуване
82
0
 
7
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Паднала ракета няма как да нанесе такива поражения. И как точно на конгресната зала, да не е имало френски генерали пак?
81
0
 
8
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Изкусно бе унищожена академията на изкуствата. Шарени боички се разхвърчаха в цветовете на дъгата.
80
0
 
10
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Информацията ще дойде утре във вид на некролози.Генерали,полковници,служители на украинското разузнаване,натовски висши офицери починали в един и същи ден от най-различни болести и "нещастни случаи" и т.н."Информация" ще има!
79
0
 
8
 
! Отговори
Юлиян преди 1 месец
Четете малко по-внимателно!Пише:"падащи фрагменти от ракета".Не е попадение(прильот).Значи ракетата не е попаднала и не е била предназначена за академията.Паднали са някакви парчета,фрагменти,части от нея.Даже да приемем,че са от нея,причините най-вероятно могат да бъдат от опит на украинската ПВО да свали ракетата и това да са някакви отломки от нея,но в никакъв случай не е пряко попадение на свръхзвукова ракета.А като знаем как украинците"свалят" руските ракети(от 20 изстреляни,свалят 40) ...
78
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо няма информация , колко еврогейове и бандеровци са били опечени ?
77
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"в резултат на падащи фрагменти от ракета.." бе разрушена, по-специално спортната зала, конгресната зала и изложбеният център. На помещенията на факултетите и аудиторията на институцията са нанесени значителни щети" А ако я беше уцелила цялата ракета ,а не фрагменти от нея ......
76
1
 
11
 
! Отговори
asd преди 1 месец
До КочевЕдинствените хора, които убиват за удоволствие цивилни, са хохлите! Те са по-отвратителни и от арабит. За това трябва да бъдат спрени, дори това да означава, пълно заличаване на тази територия
75
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те украинците воюват за евроатлантическите интереси и ценности. В голямо заблуждение са.
74
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Случаен минувач Не си у ред. Натовските генерали няма къде да се съвещават, ами ще ходят да го правят в Украйна.))))
73
2
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Искам Русия да победи, защото влезе ли Украйна в ЕС всички ще работим за тамошните олигарси и за мигрантите.Т.е. проблем ни е ЕС, не воюващите братовчеди.
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Киевската академия за изкуства e леко префасонилана, съвсем в духа на изкуството, кво се опракват, перформанс.
71
1
 
2
 
! Отговори
УкроинформЪ преди 1 месец
А един мармот завива шоколад в станиол!
70
25
 
4
 
! Отговори
Кочев преди 1 месец
Крайно време е да се разбере,че руските фашаги са същите изверги като ИДИЛ и другите подобни маниаци -едните избиват хора,а другите и рушат и убиват ?! Никога повече вяра на руснаци,защото освен всичко останало и много лъжат само и самно да защитят манията си за величие -пфу ! Отврат !!!
69
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако бяха дали подкуп на артиста нямаше да има война. А пък то сега той играе за искар и няма край .
68
5
 
22
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
В руските сайтове е достатъчно добре описано какво е имало там. Сградата на академията се е използвала за съвещания на натовски офицери. И около 30 такива офицери са били вътре в момента на удара и са се отправили вкупом към Бандера.