Поне трима убити цивилни при руски удари в Украйна

Други 15 са ранени
28 мар 2024 22:53, Александър Попов
60
Поне трима убити цивилни при руски удари в Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко трима цивилни са убити, а около 15 - ранени, при руски въздушни удари по Киев и някои градове в източната и южната част на Украйна, предаде Франс прес, като се позова на украинските власти.

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) днес заяви, че е арестувала двама души по подозрение в шпионаж в полза на Русия. Единият от тях е свещеник в украинската армия. Другият арестуван е обвинен в събирането на информация за въоръжените сили във военна болница и в електроцентрала в Днепропетровска област.

Една жена е загинала при удар по жилищен блок в Миколаeвка в Донецка област, съобщи украинското вътрешно министерство.

В град Херсон е бил убит таксиметров шофьор, чиито автомобил е попаднал под обстрел. В превозното средство е имало още двама души, които са били ранени, заяви областният управител Олександър Прокудин. Местните власти в Херсонска област съобщиха и за петима цивилни, ранени при стрелба в селата Михайловка и Берислав.

Тази сутрин руската армия е обстрелвала и село Моначиновка в Харковска област. Една жена е била убита в "цивилно превозно средство“ близо до медицински пункт, а съпругът ѝ, който е пътувал с нея, е бил ранен, каза местната полиция. При бомбардировка над град Волчанск, който се намира близо до руската граница, са били ранени двама души, допълват органите на реда.

Руските сили са поразили и жилищен район в град Запорожие. При атаката са ранени двама души, съобщи ръководителят на местната военна администрация Иван Фьодоров.  

Русия снощи е нанесла артилерийски удари и един удар с безпилотен самолет в Днепропетровска област, при което са били ранени двама цивилни, съобщи областната администрация./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
4
 
9
 
! Отговори
Бай Дрън преди 1 месец
Лудницата пак ти е пуснала интернета през нощта :)
22
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Никаква милост към укрите-цивилни или не. Зе-то вместо да изкаже съболезнования за загиналите в Москва-в такива моменти, е въпрос на чест и говори какъв човек си, нарече Путин нищожество. Просто така. Каквито жертви трябва да се дадат, за да бъде унищожето злото Украйна, да се дават и да се приключва вече.
21
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не знам... Извадиха тялото на полски генерал от уж цивилен обект... Двама холандци и т. н. Укрите отделно.
20
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не могат да проумеят евроатлантичетата списващи тук. Те се радват, че Русия била много слаба щото видиш ли фронтът бил застинал. Не могат да осъзнавт, че Русия буквално стъпваше на пръсти. Досега не бяха ударяли центровете за енергийно производство, само кабели и трансформатори. Не че не можеха, но преднамерено не го правеха за да не тормозят населението. Сега обаче нещата загрубяха. Свърши се. Изключват Украйна! ОТ ЩЕПСЕЛА!
19
1
 
24
 
! Отговори
ГЛЕДАТ ВСТРАНИ преди 1 месец
В Газа от Ноември насам се изчислява че има 35,000 убити цивилни, мнозинството от които са жени и деца. Това прави по около 230 души на ден средно. Новини за това няма. Като им се каже това на западните лидери и жърналисти, извъртат глава. ГЛЕДАТ В СТРАНИ.
18
1
 
18
 
! Отговори
Броени дни преди 1 месец
Броени дни ни делят от началото на масирана офанзива. Всичко от левия бряг на Днепър минава в Руски ръце. После следва Одеса и Транснистрия.
17
1
 
12
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 1 месец
Е как цивилни бе, товарич? Това са еврейско-нацистки натовски киборзи-генерали. Освен това са и членове на ИДИЛ. Руската истина от руския мир.
16
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А в Газа колко са убитите за ден? Или в Газа не са хора?
15
8
 
17
 
! Отговори
Парапет Киров преди 1 месец
Ей напишете и израелците колко хора невинни убиха и те днес!На бас че са в пъти повече. Обаче послушковците не пишат. И не смеят да питат.
14
6
 
17
 
! Отговори
От днес преди 1 месец
Западни журналисти не се допускат на фронта там, където не щата вървят зле.. Т. Е. Никъде... Няма свобода на словото в укрия...
13
4
 
1
 
! Отговори
Сандо преди 1 месец
еееееее прайд по време на война ... направо ги стреляш и никой не пита нищо
12
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сашко сашко къде ще се криеш сашко.
11
7
 
4
 
! Отговори
12 преди 1 месец
Ще те удари и тебе... Скоро
10
22
 
15
 
! Отговори
До 8 преди 1 месец
Надявам се, че ще има още удари по руснаците. Каквото и да им се случи, ще е напълно заслужено и изобщо няма да ми е жал. Терор до дупка - това е решението.
9
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинците са неблагодарници, живеят на чужда земя, тръгнали да избиват народа който ги е подслонил и приютил в къщата си.
8
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Украйна няма нито една точка, в която Русия да не може да нанесе високоточен удар който преодолява всяка система ПВО.
7
15
 
15
 
! Отговори
Удрете преди 1 месец
С графит и бомби... Скапват цялата енергоукрия... НАНАЙСИ ТОК...
6
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ИДИЛ изметоха 150 путлерофашиста за около 20 минути. После ФСБ хванаха някакви от улицата и ги мъчиха, докато не признаят, че са извършили нещо, което не са. ИДИЛ казаха, че ще има още удари.
5
21
 
5
 
! Отговори
Много малко преди 1 месец
Нищо, следващите да се готвят.
4
15
 
22
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Умряло ли е пак полско генералче по време на учения?