Бивш уби жена пред полицейски участък в Атина

Тя търсела закрила срещу бившия си приятел
17
Бивш уби жена пред полицейски участък в Атина
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Гръцките власти разпоредиха спешно разследване на фаталното намушкване с нож на жена пред полицейски участък в Атина, където тя току-що е поискала защита от бивш приятел.

Смъртта на 28-годишната жена предизвика нови призиви от страна на левите опозиционни партии за признаване на фемицида - убийството на жени или момичета с мотиви, свързани с пола - като отделен термин в гръцкия наказателен кодекс.

Министърът, отговарящ за полицията, Михалис Крисохоидис, обеща "пълно и задълбочено" разследване на убийството в понеделник, извършено на няколко десетки метра от полицейския участък в Агиа Анаргири.

39-годишният бивш партньор на жената е арестуван и се намира под полицейска охрана в психиатрична болница, след като се твърди, че се е пробол умишлено след нападението.

"Това, което има значение сега, е да се разследва напълно инцидентът ... и да се види какво е направила или не е направила полицията", заяви Крисохоидис пред държавната телевизия ERT. "Това трябва да стане в рамките на няколко дни, дори часове."

В изявление на полицията от 2 април се казва, че жертвата е посетила участъка заедно с приятелка и е съобщила, че бившият ѝ приятел - срещу когото в миналото е подавала официални жалби за оскърбително поведение - се е мотаел пред дома ѝ.

Според изявлението тя поискала патрулна кола да я закара до дома ѝ, за да я защити, но тъй като отказала да подаде официална жалба, била насочена да се обади на спешния телефон на полицията, за да изпратят автомобил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: убийствоГърция
Още от Звезди
Кустурица при Путин в Кремъл: Битката за Украйна е и наша битка
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защитник на "семейните ценности"!
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Смяяятай ... Много гадни полицаи
8
1
 
4
 
! Отговори
Трагедия преди 3 седмици
Гърците са си малко ливано палестинци а нашите българки умират да се женят във Гърция
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Щом е отказала да подаде жалба е имала какво да крие. Я е била платена, я е била замесена с наркотици, имала е кирливи ризи и той ги е изпрал. Колкото присъдата... Не виждам разлика според пола. Трупа си е труп. Ако за убийство на мъж се лежи 20 години и за убийство на жена тряцва да се лежи 20. Даже за умишлено престъпление ще е хубаво да е 30+ незамисимо от пола. Ако ще и доживотен да го направят, ама трябва да е равно иначе няма равенство на половете пред закона.
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
"Ами защото е комплексар със страх, че друга няма да му върже :))) Нормален мъж, дето гаджето му го е зарязало може ли да клечи пред дома й и да я следи?" - и аз съм клечал, ама щото ме завлече с пари. Не че ми трябваха, ама го направих за да я унижа пред съседи, родители и приятели. В крайна сметка не ми ги върна, ама й разбих самочувствието на макс и не смее да излезе до магазина. Мисълта ми е... Недей да гадаеш защо оня е клечал. Щом я е заклал е поради нещо съвсем различно от любов.
5
0
 
0
 
! Отговори
Лупи преди 3 седмици
А защо е отказала да подаде официална жалба!? Нали уж иска да я защитават, а една жалба не иска да подаде.
4
2
 
5
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 3 седмици
До пияница мистик В общи линии си прав. А като се отчете и факта, че много мъже не се интересуват от жени, изборът се увеличава.
3
5
 
10
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
И ***, разберете следното. Дори да ви зареже жена ви или гаджето, дори да ви изневери не е болка за умирачка. Жените в света са 51%, а мъжете сме 49%. А сметнете сега колко са 2% от 8 милиарда. Има жени за всички желаещи мъже :)))))
2
5
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 седмици
До Анонимен 3 === Ами защото е комплексар със страх, че друга няма да му върже :))) Нормален мъж, дето гаджето му го е зарязало може ли да клечи пред дома й и да я следи?
1
7
 
3
 
! Отговори
В Перник са луди преди 3 седмици
Много крякат особено полицайките, дали забелязахте, че жените-полицаи полудяват без причина!?