Над 58 кг таблетки екстази заловиха на турския ГКПП Капъкуле

Стойността е над 1,4 млн. евро, двама са арестувани
Обновена: 8 апр 2024 14:45 | 8 апр 2024 14:44, Елка Василева
9
Над 58 кг таблетки екстази заловиха на турския ГКПП Капъкуле
Снимка: архив, БГНЕС

Турските митничари на ГКПП Капъкуле край Одрин са разкрили 58 кг екстази на таблетки при опит да бъдат внесени нелегално в Турция. Стойността на заловения наркотик е 50 млн. турски лири (1 437 179 евро), информира вестник "Миллиет".

Нелегалният товар е бил разкрит при съвместна операция на екипи на Дирекцията за борба срещу наркотрафика и организираната престъпност в Одрин и службата по охрана на митниците и границите. В акцията е участвало и кучето Карлос, обучено да открива наркотици. Именно то е надушило нелегалния товар.

Екипите предприели обиски на два тира, които пристигнали на ГКПП Капъкуле от Унгария. В тях са намерени около 200 000 таблетки екстази с общо тегло малко над 58 кг.

Двамата шофьори - А.С. и Н.Дж., са задържани от полицията и след приключване на разпитите са предани на съдебните власти. Съдът в Одрин е постановил задържането им в затвора. Те ще бъдат съдени за трафик на наркотици.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Хах преди 1 месец
Те толкова са заловили, ама не е ясно колко са пропуснали!
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
коцето остана без бонбони.
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
то да са само кочовете и овцете в Турция и препаратите, ами дрехите супер трагедия, затова прах за пране первол унгарски течен перфектен е, дрехи само да не са турски и китайските са по-качествени, храните в Турция също са по-зле от българки пълни с палма. Земетресението ви показа качеството в Турция, сега имаше същото земетресение в Тайван на 15 км от милионен град, 20 жертви, а в Турция 55 хиляди и то до малки градове
5
2
 
6
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
"""Много скъпа стоката"""" ------- Щото стоката е била предназначена за Западна Европа. У Бг нашите сами си варят стоката! Я, що пенсионери - инжинери и учители по химия си имаме! -))))
4
1
 
3
 
! Отговори
По статика преди 1 месец
В периода 2021-2023 са задържани 600% повече дрога и 742% повече не декларирани пари в сравнени с целия период 2010-2020.Спете спокойно вашите хора Буда и Шиши се завръщат крепостни opku
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ходих в Истанбул, ядох шашлик от дърт коч ли овца ли беше, трагедия, всички шапшлици, дюнери и в заведенията масово не са агнета а кочове и дърти овце на по 10 години, перилните препрати в Турция трагедия, миришат ама дотам, масово развалят дрехите и в това се убедих, повече няма да отида в тая проклета страна Турция
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
рекламация на чадъра
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много скъпа стоката - 3 милиона лева : 50 кила = 60 000 лева за килограм :)))