Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората

Всеки пети жител вече го е напуснал от началото на войната
8 апр 2024 15:23, Петър Бойчев
128
Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората
Снимка БГНЕС

Русия продължава да тероризира цивилното население на Харков, обстрелвайки града почти всеки ден. Сега стратегията на Руската федерация е напълно да унищожи Харков и да го подчини, пише The Times.

Изданието пише за неотдавнашния нощен обстрел на Харков. Тогава ръководителят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов заяви, че Русия се прицелва в местата, където живеят хора, като по този начин се опитва да сплаши цивилните, пише Фокус.

The Times също цитира Владимир Соловьов, който казва, че "Харков трябва да бъде заличен от лицето на земята“. Известно е, че от февруари тази година цивилните ежедневно страдат от ракетни удари и атаки с дронове, чиито основни цели са обекти на енергийната инфраструктура и жилищни сгради.

"Десетки села в района, граничещ с Русия, трябваше да бъдат евакуирани след интензивен обстрел. В резултат на това от 526 000 души – всеки пети в Харков и околностите му са класифицирани като "вътрешно разселени лица“ (ВРЛ)“, цитира изданието Синегубов.

В материала се отбелязва, че заради близостта на града до Донецкия басейн (Донбас) и положението му в центъра на железниците, той е от стратегическо значение.

Харков се намира на 40 километра от руската граница, следователно, както отбелязват журналистите, превземането му ще позволи на руснаците да обкръжат украинските въоръжени сили в Донбас.

В същото време украинският президент Володимир Зеленски увери, че Харков вече "не е в опасност“, но отбеляза, че руснаците не крият факта, че градът е тяхната "желана цел“.

"Ако продължат да нанасят ежедневни удари, както направиха през последния месец, може да останем без ракети и нашите партньори знаят това“, предупреди държавният глава.

Освен това авторите на материала добавят, че в Харков става все по-трудно да се намери жилище за тези, които са загубили дома си, защото училищата и общежитията на университетите са пълни.

Изданието подчертава, че малките градове и села около Харков са се превърнали в центрове за настаняване на вътрешно разселени лица, включително град Валки с население от 8 хиляди души. Там са подслонени около 23 хиляди разселени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един народ две държави. На един език говорят ....Мисля че нацистите ги заплашват а Запада лъже.
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гиркин беше превзел града преди десет години но се оттегля. Тогава е бил момента но руснаците са го пропуснали. Сега ще е тридно. Нацистите са се окопали и изтеглят хората.
88
24
 
9
 
! Отговори
путин преди 1 месец
е УБИЕЦ
87
9
 
29
 
! Отговори
АНГЕЛ преди 1 месец
Още от преди войната в Харков са 70% Руснаци. Тези които са с Украинско самосъзнание отдавна са изчезнали. В момента и етническите Руснаци напускат но не заради Русия а заради Украинската армия които ги тормозят и в бъдеще ще ги използват за жив щит !
86
6
 
18
 
! Отговори
Гошко преди 1 месец
Тагаренко да събира четата и да отива в Украйна
85
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма полза от хора родоотстъпници това е най лошото. Като нашите македонци родоотстъпници.
84
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма полза от хора родоотстъпници това е най лошото. Като нашите македонци родоотъпници.
83
9
 
16
 
! Отговори
Хахаха преди 1 месец
Харков е руски и без туй. Какъв е проблема? Като не им харесва на укритие да напуснат. Киев е близо.
82
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Какво следваЯсно им е, че Украйна няма да спечели, но очакваха руснаците да влезат с елитни части и нова техника, и да загубят голяма част от нея. Да се почустват слаби и да са по-отстъпчиви пред наглие янки. Но не стана така. Все пак руснаците харчат ресурс и ще им трябва време да си го възстановят. Затова жертват още украинците.
81
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До агент Мъдлър ЦРУДа, ама тогава ги управляваше първо едно недоразумение, после олигарсите зад гърба на едно пиянде. Нещата се промениха. Иначе, ако"Хрусчов" е същия Хрушчов, става въпрос за СМЕЛ украинец. Не за уплашен руснак. Абе, наровски офицери не са цивилни. Хоспис пълен с полски наемници си е лигитимна цел. Оръжейни заводи също. Загиналите цивилни около поразена петролна база са КОСВЕНИ жертви!!!! Тече евакуация, защото на Харков му идва реда.
80
2
 
4
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 1 месец
До агент Мъдйо ЦРУ ...... Верваши ли си като пишеш т ъпни ?
79
13
 
9
 
! Отговори
путин преди 1 месец
е УБИЕЦ
78
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво разправяш бе клоун,къв реигън къв буш,големите ,,, ги исраха Обама и жената на Буш със създаването на ислямска държава и исценирания атентат стрещу небостъргачите
77
21
 
11
 
! Отговори
агент Мъдлър ЦРУ преди 1 месец
Едно време Рейгън ги беше смачкал от страх puшляците. Сега много отворени станаха. Друго си беше да живеят в страх. Нещо много си повярваха.
76
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Значи когато се говореше за мир -се правехме на примадони,а сега когато руснаците освирепяха заради убитите жени и деца в Москва -даи да плачем и да се жалваме.Нямате ток -ми пада ви се,няма храна -ми пада ви се ,живота ви се нас.. -ми пада ви се .А на българската диаспора в тоя чумав град -бягаите ама веднага -тая воина не е ваша и никога не е била.Имот се вдига ,имане се събира -но човешки живот назад не се връща
75
8
 
12
 
! Отговори
само дето преди 1 месец
има клипчета на азовци които твърдят че всикчото население там е про-руско и непрекъснато им издава позициите. настояваха хортата да се изселят!
74
4
 
7
 
! Отговори
щом го твърди таймс преди 1 месец
значи всичко е точно обратното.
73
0
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До Анонимен 69: "камак саборен"? Пооправи си правописа за да не се излагаш.
72
6
 
21
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Руската армия е вече пред поредният украински град Часов Яр, който ще превземе. Часов Яр се повтаря същото, което се случи с Бахмут (вече Артьомовск) и Авдеевка. Но за преговори за край на войната все още никой не говори. Нито в САЩ нито в ЕС. Въпросът е колко още време е нужно на хора като Олаф Шолц за да разберат, че Украйна не може да спечели война срещу Русия. Продължаването на войната означава за Украйна не победа, а още повече жертви и разрушения.
71
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
разбира се че това иска средновековна русия с дребното и диктаторче