Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората

Всеки пети жител вече го е напуснал от началото на войната
8 апр 2024 15:23, Петър Бойчев
128
Times: Целта на Русия е да срине Харков и пропъди хората
Снимка БГНЕС

Русия продължава да тероризира цивилното население на Харков, обстрелвайки града почти всеки ден. Сега стратегията на Руската федерация е напълно да унищожи Харков и да го подчини, пише The Times.

Изданието пише за неотдавнашния нощен обстрел на Харков. Тогава ръководителят на Харковската областна държавна администрация Олег Синегубов заяви, че Русия се прицелва в местата, където живеят хора, като по този начин се опитва да сплаши цивилните, пише Фокус.

The Times също цитира Владимир Соловьов, който казва, че "Харков трябва да бъде заличен от лицето на земята“. Известно е, че от февруари тази година цивилните ежедневно страдат от ракетни удари и атаки с дронове, чиито основни цели са обекти на енергийната инфраструктура и жилищни сгради.

"Десетки села в района, граничещ с Русия, трябваше да бъдат евакуирани след интензивен обстрел. В резултат на това от 526 000 души – всеки пети в Харков и околностите му са класифицирани като "вътрешно разселени лица“ (ВРЛ)“, цитира изданието Синегубов.

В материала се отбелязва, че заради близостта на града до Донецкия басейн (Донбас) и положението му в центъра на железниците, той е от стратегическо значение.

Харков се намира на 40 километра от руската граница, следователно, както отбелязват журналистите, превземането му ще позволи на руснаците да обкръжат украинските въоръжени сили в Донбас.

В същото време украинският президент Володимир Зеленски увери, че Харков вече "не е в опасност“, но отбеляза, че руснаците не крият факта, че градът е тяхната "желана цел“.

"Ако продължат да нанасят ежедневни удари, както направиха през последния месец, може да останем без ракети и нашите партньори знаят това“, предупреди държавният глава.

Освен това авторите на материала добавят, че в Харков става все по-трудно да се намери жилище за тези, които са загубили дома си, защото училищата и общежитията на университетите са пълни.

Изданието подчертава, че малките градове и села около Харков са се превърнали в центрове за настаняване на вътрешно разселени лица, включително град Валки с население от 8 хиляди души. Там са подслонени около 23 хиляди разселени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Руските войски унищожиха няколко зенитно-ракетни системи (ЗРК) Patriot, доставени от САЩ на Украйна, съобщава британското списание The Economist, позовавайки се на източници. Той не уточнява за колко оръжия става дума. В същото време изданието отбелязва, че разрушените комплекси са били използвани за защита на градове като Харков.
29
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Когато жителите на Харков разбраха, че са пристигнали азовци,започнаха масово да се изнасят. Те знаят, че ония укронацисти използват цивилните за жив щит и хората тръгнаха да се спасяват. Магистралите са задръстени. И наистина укрите бяха паркирали две установки РСЗО Вампир някъде в града и руснаците с една ракети им видяха сметката.
28
1
 
14
 
! Отговори
Па съм я бе преди 1 месец
Бой по канчето македоноукраинско
27
4
 
20
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Целта на Азов и НАТО е хората да стоят като жив щит на ракетните им установки.
26
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах клип сниман от самите бандеровци, когато са влезли в някакво гранично руско село. Нали уж били някакви руски отряди за освобождение на Русия от Путин. Да ама не. На клипа двама говореха английски като роден, а един украинец комуникираше, но на не много добър английски. След това в една къща, където се бяха събрали се чува по радиото, че командира им е убит. "Американецът е убит" с изстрел в главата, викат явно има снайперсит. Та те така. Толкова за освободителните отряди от руснаци.
25
2
 
22
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Западните наемници са основно в Харков! Малко е обстрелът!
24
3
 
17
 
! Отговори
!!! преди 1 месец
Не! Това е целта на НАТОто! Не ядем доматите с колчетата! Време е хората да се събудят и да прогоним НАТО от тук!
23
2
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Когато Лондон потъне под 10 метра океан и "журналистите" от Таймс станат дълбоководни водолази, истинските българи ще празнуваме деня на правдата!
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Стига бе? Честно ли? А вчера като удариха две обстановки за залпов огън скрити до един мол в Харков, с които укрофашистите обстрелват Белгород? Даже целия мол е бил пълен със снаряди и са го изпозлвали за зареждане, нищо не е останало от него. A офицер от 3-та украинска бригада казава в интервю, че принуждават хората да се евакуират, защото дават координати на руснаците за местоположението на украинската армия.... ЛЪЖИ, ЛЪЖИ И САМО ЛЪЖИ ОТ ЗАПАДНЯЦИТЕ
21
1
 
7
 
! Отговори
Мятат стрелички преди 1 месец
Наглосаксонцките вестици вчера друга цел на Русия писаха, днес - друга... Май че налучкват )))
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ай дано е по-скоро.
19
1
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 1 месец
Гладоморе , В РУСИЯ ИМА 6 000 000 УКРАИНСКИ БЕЖАНЦИ , ПУТИН ОСВОБОДИ ХЕРСОНСКА , ЗАПОРОЖКА , ЛУГАНСКА , ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ И ГИ ПРИСЪЕДИНИ КЪМ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!! А ТАМ Гладоморе , ЖИВЕЯТ ПОВЕЧЕ ОТ 15 000 000 РУСКИ ГРАЖДАНИ. !!! ОТ 145 МИЛИОНА ПРЕДИ ВОЙНАТА , РУСИЯ СЕГА Е 160 МИЛИОНА !!!
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пишат, че ВС РФ продължават да бомбардират енергийната инфраструктура на Харков, а забравят за Одесса, която всяка нощ изпитва същите трудности и страдания. Онзи ден руснаците ликвидираха склад с намиращите се в него морски дронове, доставени в Одесса от западните донори.
17
1
 
12
 
! Отговори
укрите са глупаци преди 1 месец
ако ние или гърция почнем да убиваме турция 8г. тук, как ли ще реагира анкара? украинците са толкова пр зти, че за нишо ще си загубят държавата и така е редно, щом св водят по акъла на сащ, мултикулти сбирток с 10 млн бездомници на 12500 км.....
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И защо трябва да умират хиляди руски войници и да се унищожават цели градове за да бъдат освободени? Една атомна бомба върху Киев и Украйна капитулира. Ако не капитулира, упражнението се повтаря. Също като Япония през ВСВ.
15
1
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Руснаците унищожават единствено натовските туристи в Харков и сриват единствено техните хотели. Факти.
14
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поредните лъжи на британските лъжци.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Погледнете Газа и вижте какво е сриване на градове. Хайде престанете да ми цитирате наглосаксонки приказки от 1001 нощ. На ингилизите това им е работата, да пишат негативи за Русия.
12
1
 
18
 
! Отговори
хаха преди 1 месец
Командирът на Азов се оплаква от лошо отношение към бойците му от страна на Русия?!
11
3
 
21
 
! Отговори
Говедовъд преди 1 месец
Ами простичко е,от Харков урките обстрелват Белгород!Затова руснаците им унищожават "Урагани"."Пейтриъти" и др.,скрити между жилищни сгради!