ЕП: Да отпаданат проверките по суша в Шенген за България и Румъния

Призова това да стане до края на годината
Обновена: 10 апр 2024 22:52 | 10 апр 2024 22:52, Александър Попов
13
ЕП: Да отпаданат проверките по суша в Шенген за България и Румъния
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският парламент прие днес призив до края на годината да отпаднат проверките по сухопътните граници в Шенген за България и Румъния. Проверките по въздушните и морските граници за двете държави бяха отменени от 31 март.

Според евродепутатите дългите опашки от товарни автомобили по границите следва да изчезнат с премахването на сухопътните проверки и с приемането на допълнително европейско законодателство. Те отбелязват, че стотици товарни превозни средства се задържат всеки ден по вътрешните граници на ЕС, а това води до отражения за здравето и условията на труд на водачите, за пътната безопасност и дейността на превозвачите.

ЕП би искал да бъде въведено задължително законодателно изискване времето за проверка на камионите да не надвишава една минута на превозно средство по границите в ЕС. Евродепутатите подкрепят възможността водачите на камиони да използват по-малки гранични пунктове при определени условия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: Шенген
Още от Водещи мобилна
Мъж предупредил, че производството на Boeing е опасно, те обаче не го чули
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Учи правопис преди 2 седмици
До 6 До 9. По същата логита, след като ти така и така ще умреш, защо се мъчиш да ж логита ивееш? Храниш се всеки ден, къпеш се всеки ден, вършиш някаква работа за да искарваш пари. Мъка братче. . . . логита е логика, искарваш е изкарваш и т.н. Аман от съвети на неграмотни-ци!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Шенген та шенген Дб прецака и реалтани
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 9. По същата логита, след като ти така и така ще умреш, защо се мъчиш да живееш? Храниш се всеки ден, къпеш се всеки ден, вършиш някаква работа за да искарваш пари. Мъка братче. Вие копейките не знам как дишате с тоя ваш акъл...
5
0
 
15
 
! Отговори
Харе вишу преди 2 седмици
Аха аха да влезем в шенген и ЕС ще вземе че се разпадне . Най много правописа да премахнат . И матурите изобщо . И изисквания за вишу за началници. Щом може депутат . Що да не може лекар инженер без вишу.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Кой в Бг се вълнува от здравето и безопасните условия на труд, това да не е Европа. Там служителите са на почит и уважение с добро заплащане и до кабинета на директора. Тук и частника и държавните структури гледат несериозно на това, всичко е само имитация, а и тези хора са с най-ниските заплати.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Време е да има депутати с разсъдъка си!
2
2
 
3
 
! Отговори
Сакън преди 2 седмици
Ще дойде и червения пират у Шенгенъ!
1
4
 
12
 
! Отговори
Авс ТРИЯ преди 2 седмици
Е панема дастане