Швеция разрешава смяната на пола на 16-годишните

Парламентът прие закона
18 апр 2024 07:45, Петър Бойчев
66
Швеция разрешава смяната на пола на 16-годишните
Снимка БГНЕС

Шведският парламент прие закон, с който минималната възраст за законна смяна на пола се намалява от 18 на 16 години и се улеснява достъпът до хирургически интервенции, съобщи БТА.

Законът беше приет с 234 гласа "за" и 94 "против" в 349-местния парламент, предаде АФП.

Макар че скандинавската страна е първата, която въвежда законна смяна на пола през 1972 г., предложението, целящо да позволи така наречената "самоидентификация" и да опрости процедурата, предизвика интензивен дебат в страната.

Дебатът отслаби позициите на консервативния министър-председател Улф Кристерсон, след като той призна, че се е поддал на натиск от страна на членове на партията по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още по темата: ШвециясмянаЗаконпол
Още от Водещи мобилна
Ердоган: Израел надмина Хитлер, убивайки над 14 000 невинни дечица в Газа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Плагиати! Първи в света КГБ въведе патента, като сменяше пола на агентите си за по-ефективно борба срещу Загнилия Запад.
53
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Че узаконят повече геьове сега
52
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Казвате в ЕВРОПА Е ГЕЙСКО- ДА СТЕ ЧУЛИ ЕВРОПЕЙЦИ ДА СА ИЗБЯГАЛИ В РУСИЯ- АЗ НЕ, А ВИЕ- МОЖЕ ДА ПРОВЕРИМ В ЕВРОСТАТ, НО ЗНАЕМ ЧЕ ИМА НАД 20 000 000 РУСНАЦИ В ЕС И ОКОЛО 5 000 000 РУСНАЦИ В ГЕРМАНИЯ- МОЛЯ ВИ ВЪРНЕТЕ ГИ ОБРАТНО ЧЕ ВИЖТЕ В ЕВРОПА ДЪРЖАВИТЕ СА ФАЛИРАЛИ НЕКА ДА СЕ ВЪРНАТ В БЛАГОДЕНСТВАЩА РУСИЯ.
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Филип Киркоров е истински мъж като Азис..
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
По същото време ние даваме по 500 000 евро всеки ден на Кремъл, без да ползваме капка газ, заради безумния догов на Радев с Боташ...
49
4
 
0
 
! Отговори
Гъци преди 1 седмица
А пък в Русия няма никакъв морал и демокрация , там със сменени полове са обявени за екстремисти , аз вече имам няколко отверстия и издатъци всички ме обожават.
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно онези генерации, които построиха западния свят такъв, какъвто го помним отпреди 40-50 години, нямат общо с днешните генерации, които сякаш присърце приемат задачата да го унищожат. Какво, по дяволите, се е случило на тази планета?
47
2
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 седмица
Дано скоро и у нас - че 85% потенциално размножаващи се евроатлантици идва много на България.
46
2
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 1 седмица
Дето се казва от щуротии един за работа не можеш да хванеш
45
1
 
10
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
На запад е така. Имаш шанс да се задържиш на хубава и платена работа ,само ако си различен. Така ако решат да те съкратят, веднага ги съдиш за дискриминация и те те оставят на работа и изгонват някой нормален ,пък ако ще и да е 200 пъти по добър специалист от тебе.Така се оцелява вече в западното общество, правиш се на куку ,защото ако си нормален ставаш мишена номер едно.
44
3
 
13
 
! Отговори
ха-ха преди 1 седмица
Бързат другарите шведи , бързат докато е време ! Щото после Владимир Владимирович няма да разрешава ...
43
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
С тоя мизерен запад няма смисъл да се воюва, той сам ще се затрие. Само така браво на Швеция. Давайте и Германкя, Франция и т.н.
42
1
 
12
 
! Отговори
Далай Лама преди 1 седмица
А кога шведите ще си гласуват закон за кастриране ? Питам , защото имам две тухли в двора и мога да им услужа за нуждите на операцията. На такива хора само с тухли можеш да задоволиш жаждата им за дехуманизиране. Там май забрадките вече са повече отколкото в Близкия Изток.
41
1
 
24
 
! Отговори
Ivan преди 1 седмица
Реално: Швеция разрешава доброволното осакатяване на 16-годишни деца. Болни хора, болни закони...Със скалпел и блъскане с хормони пол не се сменя, просто тялото остава осакатено.
40
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хайде, всички любители на Пфайзер и вярващи в могъщата контраофанзива на хер Зеля, на опашка пред хирургията!
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ми то си е бизнес Идвя некъф психар на 16 или психарка приготвило е парите иска да си сменя пола.След 3-4 години идва пак с пачките иска обратно .Хайде наново.След още 4-5 год пак иска другото готово е с парите Е защо да му пречат да си ги похарчи ?Ще му режат и присаждат докато има пари после -един от ***- неопределимите клошари по мостовете.
38
1
 
13
 
! Отговори
Доктора преди 1 седмица
Дааа! Вече , освен термина " шведска тройка" , ще има нов - " шведски травестит". Да им е честит новия закон на шведите! Спокойно могат да сядат покрай " шведската маса" .
37
2
 
5
 
! Отговори
До 38 росстат преди 1 седмица
Брей , че софииски евроатлантически експерт завършил сороска школа и рано се надрусал с евроценности !
36
0
 
27
 
! Отговори
Сашо преди 1 седмица
Ето как се потушава възможността за революция в Европа - скопяване.Тук на балканите чрез чалга,необразованост и алкохол.На запад чрез извращение и подтискане.Човек, който не е наясно с пола си няма как да е наясно с цели в живота, морал, принципи.Той не може да защити нито себе си, нито околните.Той е страхлив, неутрален, безгласен.И най-вече - лесен за манипулация и контрол.Очаквайте поколение на социални помощи,затворено в къщи, депресирано от страх да не падне като стъпва по улицата.
35
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Олеле божкеле накъде залитна този свят....едно време точихме лиги по шведките, а днес шведките са шведи....неам думи...!!