Тръмп се срещна със "своя приятел" Анджей Дуда

Полският президент е на частна визита в САЩ
18 апр 2024 09:27, Петър Бойчев
9
Тръмп се срещна със "своя приятел" Анджей Дуда
Снимка БГНЕС

Президентът на Полша Анджей Дуда се срещна вчера на частни начала с бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който е претендент за президентската номинация на Републиканската партия за предстоящите през ноември тази година американски избори за държавен глава, предаде Асошиейтед прес. Дуда осъществи срещата в рамките на своето посещение в Ню Йорк, съобщи БТА.

Тръмп посрещна полския държавен глава в небостъргача си "Тръмп Тауър", посочва АП. "Той свърши фантастична работа. Той е мой приятел", заяви бившият американски президент.

Дуда, когото Ройтерс определя като националист и чийто мандат изтича догодина, беше един от предпочитаните от Тръмп международни партньори по време на престоя му в Белия дом, припомня Ройтерс.

"Говорихме за наше сътрудничество... Просто се познаваме в човешки аспект като двама, бих казал, в известен смисъл приятели", заяви Дуда. Ройтерс посочва, че перспективата Тръмп да се завърне на президентския пост в САЩ извиква безпокойство у много европейски лидери, че американската страна ще намали подкрепата си както за Украйна, която е съседна на Полша държава, така и за съюзниците в НАТО.

"Имахме четири знаменити години заедно. Винаги сме били зад Полша, по всякакъв начин", каза още Доналд Тръмп, цитиран от АП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: приятелТръмпдуда
Още от Миш-маш
Глоба за началник, ако ви търси след работно време
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тръмп президент ноември ,а Байдън деменцията че ака пак в гащите
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А в затвора какви приятели ще срещнеш, направо си подготвяй вазелин Тръмпи :)))
5
1
 
0
 
! Отговори
Да видим дали преди 1 седмица
Дуда е по-умен Зеленски...
4
1
 
1
 
! Отговори
баба мара преди 1 седмица
сащ нямат приятели а само интереси колко милиона поляци се изселиха в сащнакупиха триетажните блокчета с дървените прозорчета в чикаго и сега ги отдаватпод наем на българите без да полагат грижи за тях
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно вече никой не го брои Байдън. Хората отрано си създават контакти с бъдещия, бивщ президент. Не си губят времето с изкуфелия сегашен обитател на бялата къща.
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Голем
1
4
 
1
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
75-80 годишни старци се надпреварват за президент. От другата страна малко руско деденце на 70 години,реши да се прави на Петър Велики и досега изби над 600 Хил.човека.