Кои авиопревозвачи разследват за подвеждащи практики?

Сред тях са "Луфтханза" и "Ер Франс"
Обновена: 2 май 2024 15:13 | 2 май 2024 15:08, Инна Ангелова
0
Кои авиопревозвачи разследват за подвеждащи практики?
Снимка: Norbert от Pixabay

Европейският съюз разследва авиокомпании, сред които и "Ер Франс" (Air France), за потенциално подвеждащи практики. Ка Ел Ем (KLM), "Луфтханза" (Lufthansa) и "Брасълс еърлайнс" (Brussels Airlines) също са сред 20-те въздушни превозвачи, които са разследвани за това, че дейността им е подвежда към опазването на околната среда. Това са съобщили пред Ройтерс компаниите, потвърждавайки информацията на белгийската телевизия RTBF.

От авиокомпанните трябва да изяснят до каква степен твърденията, че емисиите на въглероден диоксид, причинени от полети, могат да бъдат компенсирани от "зелени" проекти или чрез използването на устойчиви горива, са обосновани въз основа на солидни научни доказателства.

"Ер Франс" (Air France) потвърди, че е получила писмо от ЕК. Нидерландската компания Ка Ел Ем, която е част от групата на “Ер Франс”, също е получила такова писмо. От "Ер Франс" в момента  момента преглежда съдържанието на писмото и ще проучи действията, които трябва да бъдат предприети", каза говорител на френската авиокомпания.

Браншовата асоциация "Еърлайнс фор Юръп" (Airlines for Europe) посочи в изявление, че признава значението на ясната информираност относно зелените практики на компаниите, но настоящите разпоредби в ЕС "се различават значително в различните страни и все още се развиват". / БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от САЩ
Американец издирва домашния си любимец, алигатора Уоли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари