Как да се справим с роднина, който ни мрази/ние го мразим

Опитайте всичко, което би помогнало, но ако не става – откажете се
20 мар 2012 10:47,
7
Как да се справим с роднина, който ни мрази/ние го мразим
Снимка: sxc.hu

Ако имате лошия късмет да не се разбирате с близък роднина или дори да го мразите, знаете колко мъчителни са всички семейни събирания, празници и т.н., когато трябва да напрегнете цялата си воля да изтърпите присъствието му.

Заслужава си да опитате да намерите начин да се справите с омразата си или да контролирате ситуацията така, че да не избухват ненужни скандали, заради които и вие и останалите от семейството да страдате от високо кръвно или безсънни нощи.

Ето няколко предложения как да действате в такива случаи:

1. Опитайте се да погледнете на ситуацията или чертата от характера на дразнителя, предизвикала омразата ви от друга гледна точка. Какво е накарало другия човек да стане такъв или да постъпи по конкретния начин? Най-вероятно ако се вгледате в живота му или възпитанието, което е получил от родителите си, ще откриете някаква непреживяна болка. За съжаление, много хора изкарват върху другите яда си от нещо, което ги тормози вътрешно. Вярно, сигурно ще си кажете, че не сте длъжни да търпите такова поведение, защото не носите вина за травмите му. Но целта на това поглеждане от друга гледна точка е вие да намалите собствения си гняв, защото той изсмуква вашата енергия, а не неговата.

2. Ако сте разговаряли с роднината си и той/тя не възприема вашите опити за подобрение на отношенията, няма какво да направите, освен да се примирите и да избягвате контактите си с този човек, когато това е възможно. Не хабете силите си в безсмислени усилия да промените позицията му, да го накарате да ви разбере.

Останалото вижте в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
до 5-ти преди 12 години
нищо друго не ти остава освен развод колкото и лошо да звучи
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хич не ме интересува дали ме мрази,а ако е пък взаимно какво пък,няма перфектни отношения.Не не интересува нито пък притеснява!
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А ако това е собствения ми съпруг какво трябва да направя?
4
0
 
12
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Не слизайте на нивото на някой, който не ви харесва. Чрез поведението си го накарайте да се издигне до вашето ниво. Става с малко търпение.
3
0
 
5
 
! Отговори
от 1 преди 12 години
Ако искаш,мога да дойда да помогна
2
2
 
8
 
! Отговори
Много лесно! преди 12 години
Как да се справим с роднина, който ни мрази/ние го мразим? Много лесно! Накажете го и го закопайте!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Глупости!Тегля му една кратка и ясна от нашите и толкова:))