Как да бъдете добри събеседници

Не всички хора могат да бъдат запленени от вас, но във всички може да оставите добро впечатление
18 сеп 2012 07:54,
6
Как да бъдете добри събеседници
Снимка: sxc.hu

Някои хора имат онова специфично магнетично излъчване, което влияе по особен начин на другите, притегля ги като магнит. В компания на тези хора винаги е приятно и успокояващо. Да бъдат мили и чаровни им идва напълно естествено.

Не всички хора обаче имат тази способност. Въпреки това, да бъдете симпатични може да се окаже по-лесно, отколкото сте си мислили. Достатъчно е да намерите правилния път за общуване с останалите хора. Едно от най-важните неща е да бъдете добри събеседници.

Ето и 12-те съвета, които ще ви помогнат да се превърнете в очарователна личност, която всички харесват:

1. Не бъдете егоисти

Когато говорите с някого, темите за разговор не трябва да се въртят около нещата, които интересуват само вас. Започнете да говорите за нещо, за което знаете, че вашият събеседник би искал да разговаря. Показвайте интерес и вълнение.

2. Винаги се усмихвайте искрено

Усмивката е тайното оръжие, с което може да се разтопят и най-големите ледове. Усмивката предразполага и сближава. Винаги бъдете искрени, когато се усмихвате, защото неискреността си личи. Усмивката е щастие, с което може да заразите всички около вас.

3. Чувствайте се удобно в собствената ви кожа

Отпуснете се и се чувствайте удобно, където и да се намирате. Когато излъчвате увереност и се чувствате комфортно, това се усеща от другите и те също се чувстват добре във вашата компания. Очаровайте другите хора само с присъствието си.

4. Накарайте другите да се чувстват добре

Когато говорите с някого, намерете удобен момент и му направете комплимент – било то за работата или за дрехите. Кой човек не обича да чува хвалебствия за себе си?

5. Флирт и хвалебствия

Не бъдете сексуално или прекалено закачливи, защото разговорът ще се превърне в непрестанен флирт. Очарователният човек умее да кара всички да се чувстват добре след срещата си с него. Казвайте хубави неща за събеседниците си, но без да се престаравате.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз пък не виждам нищо лошо в статията.До 2:Кой те кара да си хлъзгава мижитурка.Пише: Усмихвайте се ИСКРЕННО.Никой не те кара да се усмихваш насила и да лъжеш.
4
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната *** рецепта от тИАлото, публикувана в днес.бг. Тия неща или ги имаш или ги нямаш. До известна степен могат да бъдат възпитани, но само до известна степен. Всичко зависи от саморефлексията. Всякакви рецепти са безполезни като тИАлото.бг.
3
3
 
10
 
! Отговори
Negura strikes again преди 11 години
Бойко и Цветанов нема ли да ги намесите и тука? Те са виновни че младите са А социални
2
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С две думи : бъдете една хлъзгава мижитурка - НЕ БЛАГОДАРЯ!
1
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И най-вече - трябва да ти е свободно жизнерадостно и безгрижно на душата.Напрегнато ли ти е отвътре нищо не върви.А как може да си безгрижен като се чудиш как да изкараш пари защото не стигат.Както и да е... съвети за хора от друг свят.