Все още ревнувате бившия

Най-важното е да разберете какво провокира ревността
26 сеп 2012 08:32,
10
Все още ревнувате бившия
Снимка: Кадър от филма "Секс игри"

Любовта е неповторимо чувство. Тя е съпътствана от няколко възхода и от няколко падения, които обикновено се случват в моменти, когато най-малко очаквате. Когато хората усещат, че нещата не вървят и връзката им се разпада, те започват да се чувстват зле или пък да отричат очевидната ситуация.

Дори и да успеят да приемат факта, че връзката им вече е минало, те просто не могат да гледат своя бивш партньор с някой друг човек. Почти всеки човек преминава през тези чувства, освен, ако самият той не е инициирал раздялата. Така че да ревнувате бившия си, е напълно нормално.

Ревност и щастливият бивш

Моментът, в който разберете, че бившият ви се среща с нова тръпка или направо го видите с нея, е безкрайно болезнен. Това е моментът, в който всъщност осъзнавате, че той наистина продължава напред. В такава ситуация любовта много бързо може да се трансформира в болка, ярост и омраза. В никакъв случай обаче не правете сцени или нещо, за което може да съжалявате. Така само бихте се показали слаби и раними.

Сянката на любовта

Спомняте ли си нещата, които най-много обичахте във вашия бивш? Сега, когато го ревнувате, мразите най-много същите тези неща по простата причина, че те вече не са ваши. От любовта е останала само сянка, която помрачава всички хубави неща, а болката от раздялата превръща силните положителни чувства в неописуема ревност.

Къде се корени ревността?

Най-важното, което трябва да се постараете да разберете е защо ревнувате толкова много вашия бивш. Защото все още много го обичате или защото не може да понесете факта да го виждате с някой друг? Чувствате ли се с накърнено его или пък унижени? Или просто не понасяте факта, че на бившия ви вече не му пука за вас.

Останалото прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: ревностбившпричина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
лил преди 11 години
Аз като приключа връзка с някой повече не ме интересува, независимо кой е виновен за раздялата. Може да ме боли известно време заради накърненото ми его ако са ме шътнали, но не ревнувам. Въпрос на егоизъм и инат може би. Концентрирам се върху други неща, работа, пътувания, нова връзка. Пък и знам че съм незаменима, само този насреща губи, че не е вече с мен, ха ха
7
0
 
1
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯ преди 11 години
Те точно такива отиват с нож в ръка да преследват бившия /бившата !!! Не е хубаво да се обвържете с човек ,който е много емоционален и се влюбва до уши !!!
6
0
 
12
 
! Отговори
... преди 11 години
в тези статии никога не се говори за чувства, за човешки отношения, просто - ужас, това да не е евтин сериал, това е живот
5
0
 
6
 
! Отговори
Филмари навсякъде преди 11 години
Само аз ли след като всичко с бившата приключи преставам всякаква активна комуникация с нея. Не казвам изобщо да не си говорят и да са ***, но как да продължат напред ако отново по цял ден са заедно? А всички останали правят точно обратното? Аз ли съм в грешка, кажете ми?
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 1: викаш ти, на баба ти хвърчилото...
3
0
 
18
 
! Отговори
Мимоза преди 11 години
Ох, защо всичко не беше толкова лесно и просто, като описаното в статията...да помислим!!! В ТАКИВА МОМЕНТИ ТОВА Е АДСКИ ТРУДНА ЗАДАЧА! И може би, ако въобще се мисли, това е най-грешното мислене. НАИСТИНА САМО ВРЕМЕТО ЛЕКУВА...И НОВАТА ЛЮБОВ!
2
2
 
13
 
! Отговори
bitaka преди 11 години
До Анонименbe de da beshe tolkoz lesno.nai dobroto lekarstvo spored men e da namrazish bivshiq/ta vse shte se nameri prichina
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В такъв случай не навеждам главата сипвам си едно малко за отскок звъня на авери оговарям едно яко парти... след края на вечерта викам комшииката за една бибитка и си лягам като пич :P