Щастливо необвързан е по-добре от нещастно обвързан

Психотерапевт съветва кога е време да се откажете от една връзка
Обновена: 29 сеп 2012 11:50 | 29 сеп 2012 11:49,
68
Щастливо необвързан е по-добре от нещастно обвързан
Снимка: sxc.hu

Ако той гледа мач (или новини) всеки път, когато се опитвате да му кажете нещо важно, ако се държи подигравателно с вас пред общите ви приятели, ако прави умишлено неща, с които да ви ядоса... може би е време да се огледате за път навън, освен ако не искате да прекарате активните си години, затворени в нещастна връзка.

Но как да разберете, че е време да сложите край на дадени отношения, които сте градили с желание и любов?

По принцип, ако нямате особени катаклизми във връзката си, ще ви е нужна много смелост, за да стигнете до подобно решение.

Ако се съмнявате, че живеете с партньор, който не ви оценява и уважава достатъчно, отговорете си на следните въпроси:

- Чувствате ли се така, сякаш партньорът ви не ви забелязва?

- Карате ли се с него повече, отколкото да си говорите?

- Правите ли секс рядко?

- Той върши ли умишлено неща, от които знае, че ще ви заболи?

- Изгубил ли е вашето доверие?

Ако отговорите с „да" и на петте въпроса нещата не изглеждат много розови. Всеки може да се чувства недоволен от връзката си от време на време и тогава трябва да говори с половинката си, за да могат двамата заедно да решат тези проблеми.

Но ако времето си минава, а нищо не се променя и чувството на разочарование става все по-силно и задушаващо, значи в тази връзка вероятно има по-сериозни пукнатини.

Кога нещата наистина не са наред?

Отговорът ще намерите в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
2
 
! Отговори
Edward преди 10 години
Вие въобще имате ли представа колко момчета страдат понеже са решили да свалят гарда пред момиче.ЖЕНИТЕ СА КОВАРНИ а ние мъжете просто не сме толерантни и понякога не осъзнаваме какво правим докато вие правите всичко със ясна цел и знаете от кое боли !!!!!
55
0
 
2
 
! Отговори
jaxsi.nedqlkov преди 11 години
До Тишоо пич заради кроманьонци като тебе сме на тоя хал ...
54
3
 
3
 
! Отговори
Тишоо преди 11 години
Абе я стига ако той, ако той като, като че ли пък жените изграждат връзка в днешно време я СТИГА!!! Колкото по зле се държиш с една жена толкова повече те уважава, съжалявам жени ама вие си го просите отнася ли се човек добре със вас започвате да ставате еманципирани а принципно сте гола вода
53
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много хубава статия! В крайна сметка всеки човек иска да бъде уважаван и обияан, за да се чуства значим и щастлив.
52
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Психотерапевтите, ако вършеха работа, то нямаше да има изписани хиляди и хиляди книги, романи, разкази, стихотворения и псувни...Тестове за американци. Отговори с "да" и "не" и вече всичкото му е наред и може да действаш.
51
0
 
17
 
! Отговори
Зяпач преди 11 години
Сега е момента, освен, че ще се замислите за това, колко Ви е писнало от партньора/партньорката Ви, да прецените и какво Вие сте му/й дали.Има и мъже, и жени, които са меркантилни, ***, или просто са чели повече булевардни романчета, отколкото могат да понесат. Такава връзка наистина е ад. Колкото до подигравките, липсата на секс и т.н. - това са последствията. Такава връзка наистина няма бъдеще. На кой му се живее с *** и невротичен индивид? Особено, ако е мързелив и некадърен...
50
1
 
6
 
! Отговори
от 63 преди 11 години
забравих да благодаря за малкото, което не ми стигаше и за точния момент
49
1
 
22
 
! Отговори
анонимна преди 11 години
Винаги съм критикувала излиянията в "той и тя", но - странно, тази статия днес беше повод да разкарам алкохолика, когото отдавна търпя. Не само отговаря па всички изисквания за 11- метров наказателен удар, ами мога и да допиша още 20-тина.Да търпиш от съжаление някой, който от липса на пари не може да измисли нещо по-интересно от това да се подиграва "лекичко" пред приятелите МИ /защото той няма такива/с човека, който 5 години го е крепил, е под достойнството на всяка жена
48
6
 
5
 
! Отговори
Възмутен! преди 11 години
Чел съм какви ли не *** статии, но тази се оказа по-*** от най-тъпите....
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато моите родители са били на 60 , сме смятали с мъжът ми , че за тях секса е спрял . Но не е така ? смятали сме , те са стари . А защо не сме говорили с тях на тази тема , сега обаче като говорим някои се подиграват.Но интерестното е Че духът си остава завинаги , и си мислиш , наистина ли съм на 40 , после - ужас сега съм на 50.
46
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В семейството и в училище не се обръща достатъчно внимание на културата на общуване - на улицата, в колектив, при семеен живот. Разривите са неизбежни, защото децата вземат модел /често погрешен/ от родителите си и от средства за масова инф, недобронамерени често, търсещи печалба на всяка цена. А цената е висока
45
2
 
29
 
! Отговори
ха-ха преди 11 години
Щастливо е невежеството на младостта! И аз си мислех навремето, че някои са родени млади, други - стари с *** и че аз задължително съм от първите.Честно казано, като поостарях ми поолекна като се отървах от глупостите на младостта.А всъщност има 2 категории - млади и стари, но става въпрос за ум и дух, и те са до живот.
44
0
 
9
 
! Отговори
91 преди 11 години
Когато спорим ние всъщност опитваме да разберем доводите на другия и да разрешим проблема. Със сигурност да се караш с половинката си е здравословно, специално за нас. И както казваше баща му -- къща без дим няма.
43
5
 
9
 
! Отговори
ц преди 11 години
46 ти маи си бабушкера, внучетата са си внучета,личния живот си е личен живот,след като има желание жената а и има кои да и върши работата,не е тръгнала да изнасилва някои,а и да си чула някои лекар да забранява s.xa заради възраст, ако има здравословен проблем да, нали сме европейци недей така ,или малко и завиждаш, а
42
9
 
8
 
! Отговори
иво преди 11 години
по принцип съм сгоден но все пак търса и други връзки за да съм 100% сигурен че няма да направа грешка с брака.
41
4
 
20
 
! Отговори
Оптимист преди 11 години
Да се радваме, че живеем в 21-ви век и не е проблем да "тестваме" връзката си със съвместно съжителство или с брак и ако не е както трябва да я прекратим. Слава богу, че стигнахме времената, в които няма нищо срамно в това. Незаменими хора няма. Важното е, да се чувстваме добре. Всеки сам си знае как, дали сам, дали с един, дали с трима.
40
4
 
15
 
! Отговори
киро преди 11 години
След 3-4 година започвам да я чувствам като една Съквартирантка.......
39
5
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
51 ви..хе хе..да проучиш и опознаеш жена..леле как ме разсмя..не се е родил още този който е успял да опознае една жена на 100%..защото ако са 99%..то този един процент е фатален за всеки мъж когато най малко очаква
38
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
49-ти, явно това е твоят житейски опит и среда в която гравитираш и си отрасъл. Когато си избирал, да си проучил по добре половинката на която си се спрял.Ум умува, ум царува, ум патки пасе....Ти май си от тези дето пасат патки и се кефят на свободата ...и патките..
37
1
 
17
 
! Отговори
Филип преди 11 години
Бракът никога нее лесен,но нали именно точно тогава трябва да се борим, ако слагахме край на отношенията ни просто ей така или, че някой се е развикал в този момент, докъде щяхме да стигнем, как щяхме да оцелеем ?!.. Това, което исках да кажа, е че без компромиси няма и щастие в една връзка.