Най-абсурдните начини да забогатееш

Историите на хора, забогатели с на пръв поглед глупава идея
Обновена: 21 ное 2012 10:53 | 21 ное 2012 10:50,
48
Най-абсурдните начини да забогатееш
Снимка: mathfinance.cn

Изобретенията са важни. Те са причината днес хората да живеят един по-лесен и опростен откъм технологии живот. Пазарът е огромен и всеки ден много нови изобретения се патентоват. Тъй като не всяко от тях е гениално, повечето биват забравени или въобще не добиват популярност поради неефективността си. Въпреки това понякога глупавата идея може да пожъне неочакван успех и да донесе милиони на създателя си. Ето и примерите:

1. Pet Rock

Pet Rock е доказателство, че хората купуват почти всичко. То представлява измислен домашен любимец под формата на камъко-яйце. На кутийката има дупки за въздух и слама за по-голямо удобство на „животното“. Pet Rock донася няколко милиона долара на създателя си през 1975 година, като след това изчезва от пазара.

2. SatLav

Желанието да посетите тоалетната понякога може да бъде едно от най-неприятните усещания. Вие не може да се концентрирате върху нищо друго, не може да стоите на едно място и се чудите къде най-бързо може да се изпишкате. Какво се случва обаче, когато сте на публично място и не знаете къде да намерите тоалетна? Със SatLav всеки човек с мобилен телефон може да намери най-близката обществена тоалетна, стига да изпрати съобщение на кратък номер срещу съответното заплащане.

3. Doggles

Едва ли някое куче се нуждае или пък иска очила. Въпреки това собствениците на кучета правят от тази налудничава идея печеливш бизнес ход. Един чифт очила струва около 80 долара, но явно това не пречи на хората да ги купуват.

4. Million Dollar Homepage

Алекс Тю се превръща в милионер още преди да е започнал своето образование. Неговата идея да продава един пиксел за 1 долар му донася освен слава и много пари. Той започва да продава през август 2005 година, като до Нова година всички пиксели били изкупени. Алекс прави 1 037 100 долара от една сравнително проста идея.

5. Mungo & Maud’s Petite Amande Dog Fragrance

Явно кучешката ниша не се изчерпва само с очила. Над един милион долара печелят и създателите на кучешкия парфюм. Както се знае, най-добрият приятел на човека има стотици пъти по-изострено обоняние, отколкото човешкото. Представете си какво му е на кучето да усеща досадната миризма върху себе си.

Вижте продуктите и останалите абсурдни, но работещи идеи в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още по темата: милиониабсурдпродукти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До *** шаранТо и Айнщайн е имал идеи, ама ако питаш хората от Хирошима и Нагазаки, дали е луд или гений, отговара едва ли ще им е еднакъв.
44
0
 
1
 
! Отговори
Лапни шаран преди 11 години
Гениалните идеи винаги са прости.Разликата между идея на гении и ***, е в резултата който може да се получи.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До журналиста, написал тази статия: описаните начини не са абсурдни. Те са нетрадиционни, ексцентрични, щури, екстравагантни или каквито и да било други, но не и абсурдни. Абсурдно е да лепнеш такова заглавие и да не се усетиш. Но толкова си можете в тоя вестник и в тИАлото.бг.
42
1
 
2
 
! Отговори
Месия- жена преди 11 години
Вие луди ли сте?! Това с клозета си е направо гениално! Не, че имам пари и за SMS, и за кенефна такса, но все пак си е абсолютно полезно ако имаш стотинките!
41
0
 
8
 
! Отговори
до 36 преди 11 години
"неразбирам", "незнам", "някоЙ правят"После се чудите защо сте бедни и прости!
40
1
 
4
 
! Отговори
Гад преди 11 години
Що му цъкате минуси на човека дето е казал истината !?!?!?!? НОМЕР 37.Пълен БЪЛВОЧ е тая скапана, долна, ***, държавица. На хартия и по закон е едно, а реално ти го слагат отвякъде !!!
39
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 11 години
Спомнете си преди 1989 г бяха ни задължили да имаме в аптечките на колите апарат за изкуствено дишане - милиони , а в по - ново време светлоотразителните жилетки . Във Франция от юли насам задължително 2 бр. алконали - само 11 Е броя х милиони автомобили е милиард
38
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
с коментарите си доказвате, че сте наистина ***! тия хора не са забогатели защото са ***, а защо клиентите им са били ***! същото е и с българските политици, те не са ***, както сте написали в коментарите си... българският народ е *** и затова политиците ни забогатяват!!!
37
5
 
0
 
! Отговори
Брайвик преди 11 години
Колкото и да забогатеете, накрая пак ще ми паднете
36
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Де бре, мамка му...хем сме гладни, хем заведенията се пукат по шевовете и дискотеките с по 10-20 лв вход са пълни до пръсване. Бензинът скъп, а вече пред блока няма къде да спреш...дори и успоредно пред другите паркирали. Ми де да знам...май всеки с приоритети, честно казано. За колата и заведения пари има...за здраве....не чак толкова.
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
BALGARIA E NA DANOTO SAMO TOVA SHTE VI KAJA JESTOKA BEZRABOTICA GLADNI HORA PO ULICITE GLADNI JIVOTNI DOLNA DARJAVA
34
1
 
37
 
! Отговори
мишки тарикати преди 11 години
Най-абсурдните начини да забогатееш: - месечна такса за ВОДА- наистина неразбирам как така уж само си плащам подръжката на ВиК системата а пък ме отчитат на кубик. това ако не е абсурден начин да забогатее някой ... незнам - градските тоалети - всеки знае историята "парите не миришат". но ето как някой правят пари от това че на мен ми се пърди хаахаа - данък сгради. такса инкасатор. такса зелене енергия. винетка. пенсионни осигуровки.МОГА ДА ПРОДЪЛЖА ТАКА ДО СУТРИНТА - КАКВО ПО АБСУРДНО!!!!!
33
5
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Само да те поправя,че да мислиш,че кучето трябва да ти служи е не по-малко извратено,от това ти да му служиш.Кое те кара да мислиш,че ти имаш право да доминираш над което и да е друго същество?Ако беше *** дивак без капка разум-ОК,там надделява по-силния и инстинкта,но след като се хвалиш,че имаш разум би трябвало да знаеш,че никое животно не ти е длъжно с нищо.Живей без да пречиш и без да доминираш,иначе си ***,който тласка планетата към упадък.
32
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В по-стари времена наистина е имало ниши за правене на пари. Трябва да си предприемчив и най-важно държавата да ти дава възможност. Например Дънлоп е бил ветеринарен лекар, а прави милиони от патента за гуми, Н1 и до сега. Колелото на хлапето му друсало и той обвил колелата с парчета маркуч. Направил услуга и на съседи от махалата, после направил патент, измислил вентила и така до днес. Важното е да имаш възможност. Купих балканчето 74, опитах да правя чопър и стана. КАТ ме разкатаха от гонка.
31
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Питайте Р Свчаров Масларова Доган Моника те могат да станат преподаватели
30
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
това с пиксела не го разбрах
29
0
 
8
 
! Отговори
до 26 преди 11 години
и лекарствата - печалбата от лекарства е колкото печалбите от оръжия и наркотици взети заедно.
28
0
 
4
 
! Отговори
27 преди 11 години
Е нали си тук, на теб чакаме всички да ни светнаш фаровете, о ти премъдри :) :) :)
27
0
 
20
 
! Отговори
А в БГ ... преди 11 години
В България начина е само един - КРАЖБА !С работа и честност трудно се става милионер в Булгаристания !
26
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-абсурдните начини да забогатеешТука форумните *** не знаят що е това пари.........най важното е да се кисне цял ден пред компа и да им излиза пяна на устата ,като напишат нещо за ***.....