Начини да избягаме от досадна среща

Повикайте приятел на помощ
Обновена: 7 май 2013 20:25 | 7 май 2013 20:24, Мария Дуковска
10
Начини да избягаме от досадна среща
Снимка: Outnow.ch

Колко често ни се случва да излезем на среща с човек, когото не познаваме много добре и да се окаже, че сме се хвърлили в огъня при кестените, без да се осъзнаем. Нищо чудно този човек да не познава най-простичките морални неписани закони, да нехае за елементарния етикет и когато говори, да ни напомня на онези баби по църквите, които пеят вдишвайки и издишвайки, за да не правят паузи... Не че не можем да бъдем директни и да заявим, че не ни е приятна срещата и че искаме да си тръгнем, но по-лесно ще си спестим обясненията, ако подходим по-хитро.

Помощ от приятел

Предупредете някоя вярна приятелка, че ще излизате с непознат, и я помолете да е наблизо и да ви се притече на помощ, ако се окажете в неприятна ситуация. Дайте й сигнал със съобщение или стрела. Оттам нататък, в зависимост от актьорските ви умения, можете или да опишете на кавалера си "фаталната причина", заради която се налага да го напуснете, или да му я спестите с думите "не е за обясняване..." и след бързо "чао" да хукнете нанякъде.

Друго задължение

Може да звучи като лошо решение да определите предварително час, в който се "налага" да напуснете срещата, но сега ще ви убедим в противното. Представете си, че сте на най-ужасната среща, на която някога сте били. Неловките ситуации от филмите са смешка пред скуката, която ви обзема в присъствието на мъжа, с когото сте излезли. Знаете обаче, че след 45 минути сте се уговорили да си кажете "лека вечер" - ето вашата утеха. Ако пък се окаже, че сте попаднали на невероятна, обаятелна  прекрасна личност и знаете, че имате само още 45 минути с него - не се притеснявайте - времето е пред вас. Тази вечер няма да прекарате много време заедно, но пък втората, третата среща ще са сигурни.

Със здравето

... шега не бива. Знаем историята за лъжливото овчарче. Някой път ще попаднете на идеалния мъж и ще се  превивате от истински болки в стомаха, тежест в главата, ниско кръвно, сълзене на очите, схванат кръст, сериозна кашлица и т.н. Нищо не пречи да направите компромис със здравето си обаче, ако човекът отсреща му вреди само с присъствието си.

Липса на интерес

Тук ще разчитаме на търпението на мъжа. Ако мълчите повече, не взимате участие в разговора, играете си със салфетката, заглеждате се по минувачите, прозявате се, може би скоро той ще усети липсата ви на интерес и сам ще предложи да се приберете. Може да изиска повече време, но поне в този случай той ще прекрати срещата, не вие, и съответно шансовете да ви покани пак,  са много по-малки.

Още полезни съвети прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: флиртсрещасвалка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как!? Елементарно! Плащате си своя дял от сметката и натъртвате, че просто няма да се получи и господина вече да не ви търси. Един нормален мъж веднага би разбрал какво правите като оставите своя дял от сметката на масата - като бял ден е ясно, че не ви е било приятно с него и повече не искате да го виждате. Това е достатъчно директно. Няма смисъл да го лъжете.
9
0
 
1
 
! Отговори
Иванушка Глупака преди 10 години
Гоше, не виждам нищо "благородно" в такива "шменти-капели", както ги описа.
8
0
 
4
 
! Отговори
Пантелей Пътник преди 10 години
6, това, че специално ти си попадала на глупави мъже, не означава, че повечето са такива. Колкото и да е странно, мъжете също разбират езика на жестовете, противно на обратните твърдения и всеки с поне малко самочувствие и самоуважение, би забелязал реакцията на човека отсреща (по-точно липсата на такава) и не би тръгнал да се унижава повече от това.
7
0
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Статията наистина е глупава, но със шменти-капели доникъде няма да се стигне, защото просто в един момент т.нар. "благородна лъжа" ще излезе наяве. Тук сега обаче женската част ще каже "Ама не може да се говори директно, защото не искам да го нараня.", което е вече мазане отгоре.
6
1
 
4
 
! Отговори
до № 4 преди 10 години
Това съм го пробвала 2 пъти, за да се отърва от досадници. Те обаче ставаха още по-досадни и загрижени....... Има много глупави мъже, вкопчват се в жената и направо можеш да полудееш..... Освен това, ако един мъж наистина харесва някоя жена, това,че тя има дете от друг мъж, не е проблем. Същото се отнася и за жената. В крайна сметка е нормално хората да имат деца.....
5
0
 
11
 
! Отговори
Филип 31 преди 10 години
Ама, че *** статия.
4
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кажете му, че сте бременна от женен мъж и търсите баща за бъдещето си дете.
3
1
 
5
 
! Отговори
mihala преди 10 години
Жалко за автора. В кое време живеете?
2
5
 
4
 
! Отговори
Безобразен Той преди 10 години
Кой/Коя ми писа минус ? Нямах в предвид да гоните жените и да им досаждате. Просто се държите така както описах в коментар 1 и те сами ще си тръгнат. Или ще загубят интерес, както биха казали те.
1
6
 
4
 
! Отговори
Безобразен Той преди 10 години
Изпитаната тактика за нас си остава въздесъща и всъшност е много елементарна. Като ви досаждат жените просто си показвате злата половина - почвате да се държите като поредния *** мачо, хвалите се, ругаете и се държите грубо и нервно.