С няколко стъпки по-близо до успеха

Нагласите, които ще ви помогнат да реализирате целите си
17 фев 2014 17:26, Теодора Драгоева
0
С няколко стъпки по-близо до успеха
Кадър от филма "Думите"; Снимка: outnow.ch

Нагласите, ценностите и визиите за живота често са основополагащи за мястото ни в него. В крайна сметка всичко е в ума на човека и колкото и да са големи целите му, той трябва да има правилната настройка, за да ги постигне.

Без значение какви качества притежавате, отворете ума си към следните житейски нагласи, за да вървите напред с вяра и самочувствие:

1. Позитивизъм: Позитивните хора вярват, е могат да имат положително влияние върху света. Те го разглеждат в реален план и визуализират какъв искат да бъде. След това действат в тази посока.

За разлика от тях негативните хора се страхуват, че могат да въздействат негативно на развитието му и на тези около себе си. Те виждат проблеми навсякъде , визуализират как могат нещата да станат по-зле и отказват да действат от страх да не допринесат за влошаването на нещата.

2. Емпатия: Емпатичните личности се опитват да разберат какво мотивира и вдъхновява останалите и се стараят да им помогнат в реализирането на целите им. Те са екипни играчи по природа и помагат за съхраняването на екипа.

Егоцентричните личности от друга страна абсорбират емоциите и идеите на другите, защото си мислят, че светът се върти около тях. Те се отчуждават лесно от колегите и клиентите си.

3. Обективност: Обективните хора са стратези и тактици. Те поставят фактите на земята, дори и тези факти да са неприятни и дори болезнени.

Субективните господа не могат трезво да преценят ситуацията. Те подбират само фактите, защитаващи тяхното мнение или това на близките им. В резултат на което стават слепи за чуждите идеи, които може и да са по-добри.

4. Търпение: Търпеливите личности знаят кога трябва да изчакат за действие и кога да оставят другите хора да си свършат работата. Те осъзнават ясно, че останалите имат свой ритъм и динамика на работата.

С нетърпеливците обаче много трудно се работи, защото те внасят напрежение и често задушават другите, не позволявайки им да си свършат работата, като ги пришпорват постоянно.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари