Намерете отговорите на тези въпроси, преди да се ожените

Бъдете сигурни в избора си!
21 мар 2014 19:14, Теодора Драгоева
14
Намерете отговорите на тези въпроси, преди да се ожените
Кадър от филма "Хем боли, хем сърби "; Снимка: outnow.ch

Сватбата би трябвало да е един от най-щастливите моменти в живота на човек. И макар да си мислите, че познавате достатъчно добре половинката си, за да искате да се ожените за нея, винаги има известен риск и несигурност по пътя към олтара.

Не чакайте последния момент и паническия пристъп, а си задайте по-рано тези въпроси, с които да си изясните ще го бъде ли с нея или не:

1. Обичате ли наистина тази жена?

Важно е да изпитвате страст към нея не само в леглото, а и да искате да прекарвате време заедно и извън него. Мислите ли често за нея? Тревожите ли се? Грижа ли ви е? Искате ли я до себе си постоянно? Ако отговорът е „да“ – слагайте смело халката.

2. Готови ли сте да поемете отговорност за съпруга и семейство?

За мъжа встъпването в брак не означава, че просто получава това, от което се нуждае. Бракът си има и своите отговорности. Ако не сте готови да ги поемете, не бързайте с венчавката.

3. Съвпадат ли вашите ценности с нейните вярвания, възгледи?

Ако тук имате глобални различия, то най-вероятно бракът ви би бил едно недоразумение. Това са ключови неща, които гарантират един съвместен живот в мир и разбирателство.

4. Вярвате ли на тази жена?

Солидният брак се крепи върху доверието. Вярвате ли, че тя ще ви осигури стабилен дом, където чувствата и нуждите ви да бъдат удовлетворени. Можете ли да свалите гарда и да бъдете уязвим пред нея? Страхувате ли се, че тя ще ви изостави или ще ви накара да се срамувате? Ако не сте готов да ѝ дадете доверието си, помислете пак преди да ѝ предложите.

5. Познавате ли я наистина?

Знаете името ѝ, познавате родителите, приятелите и тялото ѝ. Но познавате ли нея? Чувствата, страховете, отношението ѝ към брака, професионалните ѝ амбиции... Вие не получавате само външната обвивка след брака, така че постарайте се да обичате и харесвате и това, което е вътре в нея.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
2
 
5
 
! Отговори
Недюлко преди 10 години
До СлавчоВярно и аз така правя с моята . Все се правя, че не ми се иска, пък тя ходи и ми се моли, много са смешни .Пък съм и казвал, че ако ми изневери, ще я спукам от бой и се стиска .
11
1
 
6
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 10 години
До Славчонай-вероятно си ***-самотник! Няма такава жена, дето да ти върже!
10
8
 
3
 
! Отговори
Славчо преди 10 години
Женете се за жена дето и се люби, винаги по-млада от 10-20 години .Не я разглезвайте, моята я държа изкъсо, лъжа я, че имам много работа а се забавлявам с други жени, не и давайте пари наготово, трябва да си ги изработи. Както е при кучетата, както ги дресираш, така ще се държат.Умирам от кеф, като каже:"Мило, утре ще се старая повече."Как да и кажа, че свирката и е перфектна, но преди час ми го лапаше друга и изкара 50 лв. момичето .Мъже, колкото по-строги бъдете, толкова по-добре .
9
5
 
2
 
! Отговори
Мъж преди 10 години
Какви въпроси, то е ясно! Не е за разправяне. Толкова зли жени са българките, че само комплексите и алчноста им са повече от простията и злобата.
8
1
 
4
 
! Отговори
Celebrity Culture преди 10 години
В съвременната "Celebrity Culture/култура на знаменитостите", семейство основано на любов между мъжа и жената, вече не е правило. Семейството става демоде, хората с морал - посмешище. Нова форма на семейство представлява Posthumous sperm retrieval - постмортално забременяване със ***, на вече умрели мъже.Един мъртъв богат мъж се предпочита, пред един жив беден.
7
1
 
5
 
! Отговори
Борислав-Ерген 38г преди 10 години
Бъдете сигурни в избора си...да ви се доебава от нея от време на време -да чисти-готви-пере както да си правите вечерния тонус на ракийка с салатка-а после пушена риба с бира(няколко литра)и разбира се Духова Музика.Няма ли от тези компоненти то вие напразно сте си дали парите да я водите на кафе а от там личните ви драми ви се задълбочават ако случайно сте я заплодили и детето което до гроб ще ви мрази(насъскано от Майката)ви задава реторични въпрос-А кинти дъртия да ми дадеш или да ти ....?!
6
5
 
2
 
! Отговори
Христомир преди 10 години
Брака е като се върнеш от работа, жената да е сготвила, почистила и вечерта да я наградиш , като и дадеш да ти направи орална любов докато гледаш мач с приятели .Добрата жена не трябва да има нищо против по-младите любовници, ако прави забележки я сменяш с друга, жени пълно.Най са лесни жените с деца без мъж, готови са на всичко .
5
2
 
10
 
! Отговори
До 999 преди 10 години
А как да се раждат деца,пич? Или предлагаш да направиш по едно на няколко жени,и,като поживееш по няколко години с всяка една от тях,после - кой откъде? А децата? Или те ще бъдат пожизнена грижа на майките си, а ти само ще даваш издръжка,когато не си безработен и ще ги взимаш отвреме навреме, та да ги видят твоите родители и да им се нарадват,докато ти си гледаш неделния мач по телевизията; после ги връщаш на майките им.Или предлагаш занапред да не се създават деца? Бракът е за децата,не за теб
4
4
 
9
 
! Отговори
999 преди 10 години
Мъж като го прочете и разбира,че е по добре да не се жени.Едно нещо да се разминава и наистина брака се проваля,особено точката с парите,а родителите също е проблем и то не маловажен,най-вече тези,които се бъркат и все натякват,че е можело и по добър мъж.След това,а след 30г.,а любовта,а битовизма,а ако на някой му писне да е с другия всичко отива по дяволи те и децата остават без един родител и става страшно и излиза,че какъв е смисъла да се жените?Страшна работа.
3
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най-хубавото нещо за една жена е да е назависима от мъж -нито финансово,нито емоционално една жена се чувства най-добре когато може сама да се справя с живота .
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БРАВООООООООООО,Най-после съвети, адресирани към мъжете!
1
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
к, ще слушам преписана статия в жълт сайт, написана за да се запълни карето, за съвети относно една от най-големите стъпки в личния ми живот