В кои случаи да се държите като психопат ще ви е от помощ

Предлагаме ви шест конкретни примера
15 май 2014 21:13, Теодора Драгоева
10
В кои случаи да се държите като психопат ще ви е от помощ
Кадър от филма "Американски психар"; Снимка: outnow.ch

Едва ли някой ви е съветвал да се държите като психопат, за да успеете повече в живота или в кариерата си, тъй като това звучи доста нелогично. В края на краищата едва ли има работодател, който да иска да назначи на работа Ханибал Лектър или пък човек, който да иска да живее с него под един покрив.

Идеята обаче, че поведението на психопат реално може да ви помогне в някои аспекти от живота, е част от книгата за самопомощ „Ръководство за успех“ (The Good Psychopath's Guide to Success) на психолозите Анди Макнаб и Кевин Дътън.

Те се опитват да развенчаят мита, че всички психопати са лоши. Според тях много военни, хирурзи, мениджъри, банкери и адвокати имат някои психопатични черти в характера си, но ги впрягат по начин, който да е добър за кариерата им. Тези черти от характера включват безпощадност, безстрашие, импулсивност, силно фокусиране върху нещо, липса на съчувствие, голямо самочувствие и липса на разкаяние.

Вижте в кои ситуации тези отрицателни черти могат да ви помогнат във всекидневния живот:

В бизнеса

– Способност за маниакално съсредоточаване

Повечето психопати са заложници на някаква маниакална своя идея, която ако е свързана с постижения в работата им, никак няма да им е излишна. Тези хора са способни да блокират всякакво чувство на съпричастност или друг вид опасения, които могат да възпрепятстват реализирането на въпросната идея.

– Безстрашие

Липсата на страх, която е типична за психопатите, би могла да помогне на човек доста на работното му място. Когато един служител действа под напрежението на страх, той невинаги взима правилните решения. Тоест, липсата на страх може да бъде голямо предимство в службата.

– Липса на емпатия

Съчувствието не е добро качество в света на бизнеса, защото прави човек по-мекушав. В корпоративния свят хората трябва да бъдат малко или много безпощадни, ако искат да успеят и да натрупат пари и да не се разкайват излишно, в случай че наранят/засегнат някой свой конкурент.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
Увяхнал Гербер преди 9 години
Сидеров е психопат с диагноза пираня. Това значи че негови жертви са мършата в обществото и политиката.
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е то така се насърчава психопатията, с такива статии, иначе ние я знаем какво представлява. Сбъркани мозъци пропагандират сбъркани ценности като най-нормални неща. Ей луди ли сте,да пишеш и публикуваш такива статии е психопатия.В човека има всичко, ние избираме кое да толерираме.
7
0
 
1
 
! Отговори
-- преди 9 години
Стив Джобс беше поставил печалбата на компанията, егоцентризма и егоизма си над всичко (в същото време се правеше на аскет и будист, който не се интересува от материалното), но в края на краищата умря като куче. В същото време беше човек, който има чувство за отличния дизайн на стоката, за начина на маркетинг и реклама.
6
0
 
17
 
! Отговори
wqw преди 9 години
От по-долните коментари става ясно, че почти никой не разбира какво е психопат. Тези хора изглеждат нормално, като в някои случаи дори на психолози им трябват месеци за да преценят дали някой е психопат. Просто тези хора не могат да съчустват на други същества нито да изпитват емпатия. За сметка на това са се научили да имитират загриженост много добре. Те гледат реакциите на нормалните хора и когато попаднат в ситуация обикновено играят сценка, в която са разстроени или проявяват чувства.
5
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гледайте какво прави Плевнелиев, за да се научите в кои случаи да се държите като психопат ще ви е от помощ
4
0
 
4
 
! Отговори
Мечо Пуx преди 9 години
" Според тях много военни, хирурзи, мениджъри, банкери и адвокати имат някои психопатични черти в характера си," според мен това го е писал някой адвокат, за двойно оправдание. в съда са психопати за да отърват присъдата, а в живота - за да оправдаят действията си. изводът е, че живота го управляват затвърдени психопати. познава се по видимите резултати.
3
0
 
17
 
! Отговори
Да,ама ние сме в Бг преди 9 години
Препоръките в статията са за другата част на света.У нас, да се правиш на психо има смисъл в други ситуации.Напр., в градския транспорт се качва контрольор - може да започнеш да си приказваш сам и дори да риташ въображаема топка, тичайки напред-назад из трамвая.А характеропатиите ще помогнат:< маниакално съсредоточаване - когато вършиш нещо по принципа "домашен майстор" /щото няма пари за техник/;< безпощадност и безстрашие - в спор с тъща или свекърва;< липса на емпатия - когато съдиш ЕРП.
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ааааааа след евровизия и брадатото чудовище , сега и психопатията е на дневен ред ,айде у лево
1
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вижте болен сидер ага, при него работи.