Как да намерите златната среда между професионалния и личния си живот

5 лесни стратегии
6
Как да намерите златната среда между професионалния и личния си живот
Кадър от филма "Убийци"; Снимка: outnow.ch

Ако човек живее в голям град, заобиколен от забързани хора и неприятен трафик, вероятно той има проблеми и в намирането на баланса между професионалния и личния си живот.

Едно нещо, което всеки човек в подобна ситуация трябва да разбере, преди да започне да търси този баланс е, че работата трябва да бъде 100% интегрирана в живота.

Човек не трябва да разделя тези два аспекта от живота си (професионален и личен), а по-скоро да ги приема като едно цяло и да започне да реализира връзка между тях.

Когато един индивид организира и интегрира нещата, които обича в живота си, той автоматично започва да премахва непродуктивните дела от него.

След като приемете тази нова гледна точка, можете да започнете да преструктурирате живота си по следния начин:

1. Направете оценка на вашите приоритети.

Започнете чрез създаване на личен списък с приоритети. Вие не трябва да мислите върху това кои аспекти от живота си обичате най-много или най-малко, а по-скоро върху това кои дейности се нуждаят от повече енергия и внимание, в сравнение с други. След като си изясните този факт, започнете да посвещавате повече време на тези неща, като разнообразието е от ключово значение.

2. Открийте кои са нещата, които „зареждат батериите ви“.

За съжаление, по-голямата част от нас впрягат своето време, внимание и енергия само в работата, без да се сещат от време на време да си взимат почивка, за да „презаредят батериите“. Това често ни оставя чувството, че сме изцедени. Ако и с вас е така, трябва да помислите кое е това нещо, което разпалва огъня вътре във вас. Това може да е игра на тенис, да е слушане на музика или писане на поезия или да са няколко спокойни мига самота. Важното е по-често да правите неща, които могат да ви накарат да се почувствате освежени.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
До 4: преди 9 години
Възможно е и в днешно време, но наистина е добре партньорът ти да ти е колега или да имате общ бизнес, за да получиш необходимото разбиране, когато ти се наложи да си останеш в къщи с болното дете, или да оставиш за два дни детето на бавачка, за да идеш в командировка. Но решаването на проблема на парче не е решаване на проблема. Днес майчинството не е ценено в обществото и на него се гледа като на тежест и пречка за личното развитие. А за жените то е част от личното развитие.
4
2
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
това няма приложение тук, едно време имаше, сега само оцеляваме физически без оглед на интереси, култура, вложения в обучение и тн
3
2
 
2
 
! Отговори
жена преди 9 години
Съчетаването на личния и професионалния живот е повече проблем на жените. За мъжа е ясно - трябва да се отдаде 100% на работата, за да се чувства реализиран и ценен. За някои жени обаче, които обичат професията си и седенето в къщи е губене на време и талант, проблемът е ОГРОМЕН. Дали да зарежат всичко заради мечтаното семейство и деца или да отдават цялата си енергия на професията. И лошото е, че в днешни дни хармонията в живота на такива жени е почти невъзможна.
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бла-бла-бла-бла...
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като си хванеш колегата/колежката за гадже.Така сте в пълна хармония 24ч.И сте в Златната среда.