Защо трябва да обичате вашите несъвършенства

И да не гледате на тях като на нещо лошо
31 авг 2014 22:36, Теодора Драгоева
0
 Защо трябва да обичате вашите несъвършенства
Снимка: outnow.ch

Никой човек не е перфектен. Дори тези, на които се възхищавате по някакъв начин – те също имат своите несъвършенства. Може би вашите ви се струват повече, отколкото от на останалите, но в много случаи това е просто заблуда. Има много причини, заради които трябва да обичате своите недостатъци, вместо да критикувате себе си.

Запомнете, че е нереалистично и нездравословно да се стремите към съвършенство. Вместо това осъзнайте защо трябва да обикнете своите недостатъци. Ето и някои добри причини:

1. Уникалност. Едно от нещата, заради които трябва да харесвате своите несъвършенства, е фактът, че те ви правят уникални. Те са част от вашия външен вид и вашата личност. Какво щеше да се случи, ако всички хора изглеждаха сходни? Нямаше ли да бъде прекалено скучно да не се отличавате по нищо от другите?

2. Част от вашата история. Вашите физически несъвършенства са част от вашата история. Дори да имате белези от хирургически интервенции – те са нещо, което трябва да приемете, защото е част от вашето минало. В много случаи тези белези са доказателство за това, че сте силни и че сте преодолели нещо лошо.

3. Характер. Вашите несъвършенства ви придават характер. Само се замислете колко известни жени се подлагат на едни и същи интервенции и започват подозрително да си приличат. Прекаляването с хирургичните „подобрения“ изцяло премахва индивидуалността на човек. Нужно ли е да изглеждате като клонинги?


Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари