Никога не казвайте това на бъдещи осиновители!

„Значи... не можете да си родите свое, така ли?“
22 сеп 2014 21:20, Михаела Лазарова
7
Никога не казвайте това на бъдещи осиновители!
Снимка: photl.com

Решението за осиновяване на дете е труден избор, който много двойки са принудени да вземат поради невъзможността да имат свое собствено дете. Напоследък зачестяват случаите на стерилитет на двойките и то в млада, детеродна възраст, което е притеснително не само от психологическа гледна точка, но и от мащабна, с оглед на отрицателния прираст.

Ако някога ви се случи ваши близки да оповестят, че ще се решат на тази нелека стъпка, има някои неща, които в никакъв случай не бива да казвате! Вярно е, че новината е шокираща, но пребройте до 10 и премълчете, ако някоя от следните реплики ви хрумне импулсивно!

„Изчакайте още малко! Ще забременееш, когато се отърсиш от стреса. С моя приятелка така се случи.“  

Това е най-честата реплика, която може да се чуе в такива случаи. Не бързайте и вие да я изтърсвате, а помислете за чувствата на тези хора и отчаянието, което ги е довело дотам. Вместо това приветствайте решението им и ги поощрете, защото това е хуманен жест, който заслужава адмирации.

В крайна сметка не всички двойки с репродуктивни проблеми са готови да предприемат тази крачка.

„О, мой далечен близък разбра, че е осиновен и сега в семейството настъпиха ужасни драми. Сигурни ли сте, че искате да преминете през това?“  

Във всяко семейство има проблеми, независимо дали децата са осиновени или не. Животът ни сблъсква с всякакви абсурдни ситуации и не можем да ги избегнем. Просто трябва да намерим начин да ги преодолеем. Същото е и в този случай – никога не можем да знаем какво ще се случи в бъдеще.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: семействодеца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
0
 
! Отговори
Горубляне преди 9 години
Мише, с това словосъчетание "далечен близък" направо счупи главата на коча!!! По-добре дай продължение на статията ти озаглавена "Съвети за незабравимо опърдяване на кочана" която публикува тук в това издание януари месец.
4
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По принцип избягвайте да затъвате в темата, когато говорите с бездетна двойка. Каквото и да кажете, ще сбъркате. А Михаела да спре да се прави на психолог или психотерапевт по вестниците, нито има квалификацията за това, нито акъла.
3
2
 
2
 
! Отговори
norges преди 9 години
" мой далечен близък разбра..."??? Михаелоо, хич не мислиш какво пишеш! Какъв е този далечен близък, бе, къде ти е акълът?! Ааа, сещам се къде...
2
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До онбашиятаДа, ако някой сам реши да сподели и да говори за проблема, лошо няма, ама да изтърсиш нещо такова без да знаеш подробности около чувствата на хората решили се на това е меко казано нелепо.
1
3
 
8
 
! Отговори
Lidia Martin преди 9 години
Vsiaka zdrava zena moze da rodi, no tova ne ya pravi maika!!! Maika e onazi zena koyato ses mnogo obich I trud e otgledala deteto, I go e vespitala za da stane dober chovek! Az poznavam hora koito imat niyakolko detsa koito sa biologicheski tyahni, I detsa koito sa osinoveni, te nepravyat razlika mezdu tiah!!!!