Разочарованията, с които ще се сблъскате след четвърт век живот

Нещата, които осъзнавате, когато навършите 25 години
29 дек 2014 22:41, Теодора Драгоева
23
Разочарованията, с които ще се сблъскате след четвърт век живот
Снимка: outnow.ch

Не се заблуждавайте – навършването на 25 години е наистина специално нещо, специален юбилей.
Четвърт век живот звучи някак сериозно, може би защото горе-долу от този момент човек навлиза в „живота на възрастните“. А както всички знаем, този живот е доста по-натуралистичен, отколкото розовата приказка, в която живеят децата и младежите.

25 години бележи нова глава в живота на всеки човек, а тази глава идва и с нова информация. За съжаление, неособено приятна. Всъщност четвърт век след рождението си човек се сблъсква с много разочарование.
Разбира се, няма как всички неприятни истини да се стоварят върху главата му наведнъж, но гарантирано той ще ги осъзнае, докато стане на 30.

Ето и кои са разочарованията, които очакват всеки 25-годишен:

1. Мислели сте си, че докато навършите 25 години, вече ще работите мечтаната работа. Е, вече не сте сигурни дали тя изобщо съществува или ако все пак я има, дали някога ще я практикувате.

2. Започвате да осъзнавате, че всъщност не знаете толкова много за света, колкото сте смятали. Някак, колкото по-големи сте, толкова по-сложно става всичко – може би, защото илюзиите постепенно избледняват.

3. Установявате точно колко пари от заплатата ви отиват за данъци. И не можете да спрете да се възмущавате колко ощетени сте всъщност.

4. Да живеете сами не е чак толкова невероятно, колкото сте смятали. Както и да имате собствена кола – все пак това са разходи, за които до този момент не сте се грижили вие.

5. Започвате да свиквате с идеята, че ви очаква работа още дълги, дълги години. И това определено не ви радва.
 

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бре верно си е да го *** шо са написаи тука.
15
2
 
5
 
! Отговори
Тони преди 9 години
Истина!
14
2
 
9
 
! Отговори
бай хуй преди 9 години
точка 3 - да определено не смятам че 579 лева данъци на месец са нормални и определено не смятам че държавата ги използва нормално ....
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не просто се сблъсках, направо се размазах от толкова лицемерие и егоизъм наоколо
12
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Започвате да осъзнавате, че всъщност не знаете толкова много за света, колкото сте смятали. Някак, колкото по-големи сте, толкова по-сложно става всичко може би, защото илюзиите постепенно избледняват."Изобщо не се наложи да навърша 25, за да го науча, още в основното училище случих на добра учителка, която даде следния пример- с тебешира направи една точка на дъската и каза, че това е всичко, което човек научава през целия си живот, а стаята около нас е това, за което дори не е подозирал.
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
6. Разбирате колко е надценен светът на възрастните и колко лицемерие и фалш се крият зад идеалите му.
10
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дерзайте и ще успеете!P.S.Полезен съвет:С висене по форуми не става
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кви са тия песимистични статии. аре бе. за България точно такива статии не са нужни, и без това не е много розово, та дай още да наливаме у главите на младите песимизъм.
8
4
 
5
 
! Отговори
До 9 преди 9 години
Независимо от това, какво е бъдещето, миналото не може никой и никак да изтрие. То е там и тежи като надгробен камък отбелязал великото сбъдване на уникална мечта. Хапчета вземи ти. Явно дългите ти години зобене са си дали вече отражението. Пълен неадекватник.
7
4
 
5
 
! Отговори
до 1 и 5 хаха преди 9 години
Бързо, хапчетата!!!
6
3
 
8
 
! Отговори
26-годишен преди 9 години
*** статията, сериозно.
5
3
 
6
 
! Отговори
Относно статията преди 9 години
Относно изброените "разочарования" - оценявам написаното така: "И да, и не!" :)
4
3
 
6
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Аз бих класифицирал нещата малко по-различно.Значи като първо, 1: Мислех си че докато навърша 25 години ще настъпи комунизма и ще важи максимата "От всекиго според способностите, на всекиго според потребностите".И си представях как ще мога като отида в магазина да си поискам едно Бентли последен модел, ще ми го дадат... ей така, без пари. Е да, ама не! Както казваше навремето Петко Бочаров. Не стана това. За другото общо взето е вярно, мислех си че знам всичко но се оказа че не е така.
3
9
 
2
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Жена ми вземаше интервюто и беше по телефона... *** по телефон не съм правила. Ти добър ли си? На английски можеш ли ги тези неща?
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хахаТова, че на теб ти е провървяло по една или друга причина, не означава, че и с останалите хора е така. Всеки много обича да дава себе си или приятелите си за пример и не се сеща, че хората имат ранообразни съдби и възможности. Да искаш, да можеш и да го постигенш са 3 разлчини неща.
1
15
 
12
 
! Отговори
хаха преди 9 години
На 25 почнах мечтаната си работа и гледах света от височината на 17-ия етаж и осъзнавах, че всичко, за което някога съм мечтала може да стане реалност. На 30 вече бях убедена в това и като чета точките по-долу се чудя това някакъв *** наръчник за депресиране ли е? Някои неща отнемат време за да се реализират. Това с работата ми отне точно 5 години визуализация. Обаче като пиша, че беше мечтана, в буквалния смисъл беше абсурдна и ми се смееха даже на мераците. Успях. Преписвайте поне яки статии.