Отровните мисли, които пречат на успеха ви

Вижте топ 6
12 мар 2015 22:31, Теодора Драгоева
6
Отровните мисли, които пречат на успеха ви
Снимка: outnow.ch

Повечето съвременни хора стартират живота си на възрастни с големи цели за бъдещето и с мечта за кариера в дадена област.

Някои хора са по-амбициозни от други, но като цяло всеки вярва, че ще успее и ще се радва на благополучие.
За съжаление, някои хора сами спират успеха и развитието си, без да го осъзнават. Те го правят чрез мислите, които се превръщат в пречка по пътя им към върха.

Ето и кои са тези 6 токсични вярвания, които могат да ви попречат да сбъднете мечтите си в професионален план:

1. Вярвате, че трябва да бъдете перфектни, за да успеете.

Съвършенството е невъзможна цел за постигане, затова перфекционистите често се чувстват така, сякаш са се провалили в живота. Те просто слагат акцент върху нещата, които не успяват да постигнат, а не върху тези, които са постигнали. Те никога не се радват на заслужените си постижения, а грешките си превръщат в истинска драма. Трябва да сте наясно, че всеки провал е урок, от който можете да се поучите, а оттам да се усъвършенствате.

2. Мислите, че животът ви е контролиран от съдбата.

Хората, които обичат да обвиняват съдбата за своите неуспехи, често не успяват да реализират мечтите си. Няма нищо по-лесно от това да прехвърлиш отговорността за живота си на някой друг. Човек трябва да мине през много изпитания по пътя си, но това не означава, че съдбата възпрепятства успеха му. Колкото по-устойчива е психиката ви, толкова по-смело ще продължавате да се движите напред и нагоре.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хм...интересно! Преди време ,никой не се интересуваше от никой и нищо,какво мисли,какво чувства,дали е щастлив или нещастен.Добре ли е неговото благоразположение на духа или е в "черна дупка".Всеки гледаше да хапне да пийне да ти пусне два,три лафа от немай ,къде и по живо и здраво.Сега с днешна дата ,всеки го интересува гладен ли си,жаден ли си облечен ли си ,здрав ли си.!?Времената ,как се променят,барабар с хората във времето.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма отровни мисли има отровни хора."Пътя към АДА е осеян с добри намерения."
4
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Давайте го по-леко! Всичко е относително. Има щастливи хора в колиба и пълни нещастници в палати и със скъпи коли. Важно е как гледаш на живота. Е, съществува и нещо такова като късмет. Може би идва при всеки, но не всеки разбира , че това е моментът и трябва бързо да го сграбчи. Иначе казано, изборите, които правим и бързите реакции са решаващи.
3
0
 
4
 
! Отговори
Глупости на търкалет преди 9 години
Нещо не разбрах г-да ***, успех в кариерата ли чета!? Коя кариера?! В частната фирма или корпорация на някой ли? Ще ни даде да го бутнем от трона ли що ли? Или ще отворим свой бизнес в този свят на монополи?! В момента в цял Свят бизнес имат само тези които са масони и продажници иначе ви чака задушаване! Стига продавали евтин опият за робите на наемния труд!
2
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако хората имаха по два и повече живота.Нали! Какво,толкова.Но,ако трябва да почнеш от нулата ,защо си живял!?
1
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои хора на 20 години са били на върха.На 30 може да се каже.На 40 все едно започват нов и друг живот.И ако теглим чертата това което са постигнали тези хора до 30 и в един момент се случило нещо ужасно.За да започнат от нищото колко трябва да се борят до 60 години нещо да постигнат,ако са живи!?Статията ви издиша.Не пишете на база факти.Измукване, през пръсти.Няма черни мисли.Има реални събития.Които са допринесли за това.Всеки знае, колко му е струвало за постигне нещомв този живот.