Как пътуванията променят мирогледа ви

Пътуването отваря възможност за нови контакти
31 мар 2015 16:07, Теодора Драгоева
4
Как пътуванията променят мирогледа ви
Снимка: outnow.ch

Пътуването категорично променя хората. У дома животът често се върти около рутината, така че пътуването е нещо като пробуждане от един и същи, повтарящ се сън.

Човек е по-добрата версия на самия себе си, когато е на път.  Вижте кои са петте причини защо това е така:

1. Когато е на път, човек е по-склонен да рискува

Страхът е враг на хората. Повечето хора искат да се чувстват в безопасност и поради тази причина пропускат много възможности, които могат да ги изкарат от зоната им на комфорт. Но пък именно тези моменти стимулират тялото и вдъхновяват ума. Ако човек никога не предприема рисковани, импулсивни действия, той не живее пълноценно.

2. Пътуването отваря възможност за нови контакти

Пътуването е възможност да срещнете нови приятели, да се запознаете с хора от различни страни и с различни традиции, а някои от тези контакти можете да запазите за цял живот. Ако човек сподели някакви необичайни, вълнуващи, луди преживявания с определени хора, той никога не забравя тези хора.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 2 ахах:) съвсем изпаткахте с тия руснаци.
1
1
 
11
 
! Отговори
мда преди 9 години
Преди време се върнахме от едно райско кътче на другия край на света... Макар че обичам родината си всичко ми беше много сиво и го споделих с майка ми, която се беше върнала наскоро от Една гореща точка на картата, където по улиците се ходи понякога с автомат. Реакцията и беше: "да не съм чула нищо лошо за БГ" Двете ни пътувания даваха коренно различна перспектива за нещата у нас. Пътуването винаги отваря мирогледа ти и те прави малко по малко гражданин на света.