Как да опазите връзката си в днешно време

Превръщаме се във все по-цинично общество
22 апр 2015 23:00, Теодора Драгоева
5
Как да опазите връзката си в днешно време
Снимка: outnow.ch

Развитието на обществото в днешно време безспорно крие както множество предимства, така и изключителни минуси.

Да, можем да си поръчаме храна по телефона, дрехи с един клик, да разберем за секунди какво се случва по света и у нас на телефона, и всичко това в движение.

Неограничените възможности и постоянният избор, който имаме, влияят значително и върху отношението ни към себеподобните.

Научихме се, че всичко, което се счупи, просто се подменя, а не се поправя. Приемаме хората като абсолютно заменими и се превръщаме във все по-цинично общество.

Ако сте от късметлиите, открили своята половинка, влюбени буквално до уши и вече искате да градите съвместното си бъдеще, остава един леко притеснителен казус – как да съхраните връзката си такава, каквато е, в толкова динамичното и променливо време?

1. Бъдете мили

Демонстрирайте любовта си един към друг по-често. Правете малки, но постоянни мили жестове като да приготвите кафе, закуска, да помогнете с пазара или почистването у дома. Понякога наистина малките неща се оказват големи.

2. Карайте партньора да се усмихва

Открийте какво прави вашата половинка щастлива и се старайте да го правите. Поставете си за цел да доставяте ежедневна радост, независимо дали ще е комплимент, цвете или прегръдка.

3. Не издребнявайте

Истина е, че няма перфектни хора. Дори и най-добрият и благ характер има своите „трески“ за дялане. Не оставяйте тези малки неща да ви ядосват и не се концентрирайте толкова върху тях. Да, може да не мие чинията си след ядене, но е готов да преобърне света за вас. Съсредоточете се върху положителните качества – така ще живеете значително по-лесно и ще се научите да обичате истински.

4. Не се карайте пред приятели/деца

Психолозите твърдят, че когато децата стават свидетели на семеен скандал, това автоматично се асоциира с разпад на семейството и може да нанесе сериозни щети върху крехката психика. Когато сте в компания с приятели, карате всички наоколо да се чувстват неудобно заради вашия скандал.

Още по темата можете да прочетете в Тialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Berserker преди 8 години
Myxaxa === pak e iztre6tqla, ostavete q namira, ne si pie xap4etata bednata dy6ica i samo bezsmislici dranka, doktora kaza da ne i se smeem, mnogo.... :D:D
3
2
 
2
 
! Отговори
=== Истинската преди 9 години
1, ако поне малко можеше да влезеш в мозъка ми и да ме имитираш качествено, щеше да схванеш, че минаването през леглото на който или която и да е не е "използване". То е нещо, което се изживява от двамата с удоволствие и използване там няма. Естествено, ако и двамата са го направили доброволно.3, мисля, че се обръщаш към мъж и "горката", която виждаш в коментар 1 е "горкият". Всъщност по-скоро "горкото". А иначе за задържането на Човека. Той затова е точният. Защото остава доброволно.
2
2
 
8
 
! Отговори
Man преди 9 години
== , ох горката пак е сама и броди из нета. Вече наистина те съжалявам. Дано някой ден и ти намериш " верния път и човек ", но както са казали, колкото е трудно да го намериш, толкова и да го задържиш
1
10
 
5
 
! Отговори
=== преди 9 години
Изобщо не се старайте да запазвате нещо с тоя, той не заслужава. Само гледа как да ви използва, да ви прекара през кревата тоя егоист. Не си губете времето с него, той не заслужава това. По-добре вие го прекарайте през кревата си и го използвайте, докато срещнете истинският принц.