Синовете "взимат здравето" на майките си

Нямат желание да помагат и да участват в домакинската работа
3 май 2015 12:45,
36
Синовете "взимат здравето" на майките си
Снимка: Getty images/Guliver photos

Синовете могат да причиняват много грижи и тревоги. Последно изследване на учени от университета на Торино показва, че ако жената работи и има син, автоматично попада в групата с повишен риск от сърдечносъдови болести и от сърдечни пристъпи с летален изход, съобщи в. "Дейли мейл", като се позова на данните от 8-годишно наблюдение на 100 000 жени.

Още по темата

За причините за повишения риск се знае малко. Възможно е те да се крият в това, че синовете нямат желание да помагат на майките си и да участват в домакинската работа. Това води до допълнително натоварване на жените. Освен това синовете по-често се карат с родителите си.

В изследването повечето жени са работили, а 60% са имали най-малко по едно дете. Сама по себе си работата им не е била вредна за сърцето. Причината за по-голямата предразположеност към сърдечносъдови болести се е дължала само на наличието на синове.

Работещите майки, които имат най-малко две момчета, повече от 2 пъти по-често са имали проблеми със сърцето, отколкото бездетните жени. А наличието на момиче в семейството не се е отразявало на статистическите данни.

Според сътрудниците на университета на Торино, дъщерите оказват по-голяма подкрепа на майките си и по-рядко ги карат да се притесняват и вълнуват.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е Миши Лазарова да се намеси и да изясни как синовете "оправят" здравето на майките си.. Поне по спомени не се сещам да ни е писала за ползите от инцеста, само *** секс и е в главата през последните 2-3 години...
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На тази майка от снимката бих "помагал" денонощно.
3
7
 
43
 
! Отговори
защо преди 8 години
Каква е тази акция против синовете?Първо потърпевши бяха жените им, сега и майките им.Утре, надявам се, да се публикува статия и за бащите им, които пък според сттистиката живеят по-малко от съпругите си.Явно разрушителната сила на синовете спрямо бащите им е още по-голяма.Та какво предлагате?Щом се роди син, да го коригираме навреме в жена ли?Щом са толкова лоши последствията от синовете, изводът е - без синове.*** статии от изперкали автори.
2
1
 
11
 
! Отговори
ЖороПърви преди 8 години
Да...преди няколко седмици "Таймс" писа, че мъжете взимали здравето на жените, още по-рано "Гардиън" доказа, че работата зима здравето на жените, също беше доказано, че и времето взима здравето на жените, което ме кара да направя извода:Най-големият виновник за взимането на здравето на жените, са техните майки!
1
9
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се направи изследване майките и бащите на дъщери да не получват пък инсулти от цените на дрешките на дъщерите си и заплахите им, че ще си легнат с чичковци, които ще им ги купят.