Какво не бива да казвате на дъщеря си?

Грешка: "Ти си много малка за това"
31 май 2015 13:31, Михаела Лазарова
15
Какво не бива да казвате на дъщеря си?
Снимка: photl.com

Казват, че родителите трябва да дадат на децата си корени и крила, но балансът между тези две неща е труден. От мига, в който я видяхте, тя преобърна целия ви свят. Вашата малка дъщеря. Неусетно ще порасте и ще поеме по свой път. 

Но времето, в което ще бъдете постоянно заедно, е времето, което ще я изгради като личност. Ето защо има неща, които не бива да казвате на дъщеря си. Вижте кои са и защо. 

"Ти си много малка за това."

„Възползвайте се максимално от себе си, като разпалвате малките вътрешни искри на възможностите за постижения в пламъци." – Голда Меир 

По природа момичетата са много по-отговорни от момчетата. Всяко дете има своите мечти още от ранно детство. Ако попитате едно момче какъв иска да стане, ще ви отговори полицай, космонавт и т. н.
При момичетата мечтите са като едно планиране на бъдещето. Ако те мечтаят да постигат успехи още от малки, не подценявайте тяхната ефикасност. По този начин ще разбиете доверието им и те ще имат ниска самооценка за себе си.

"Това е работа за мъже."

Една от най-честите бариери, които младите жени срещат на пътя си е именно разликата в половете, че има работни позиции за мъже и работни позиции за жени. За съжаление сексизмът все още не е преодолян. 

Научете вашето момиче, че между половете има равенство, че по пътя, по който иска да поеме няма да й бъде леко, подгответе я да се справи с проблемите, които животът тепърва ще й поднася.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
аре ся преди 8 години
До === Ти да не си позна щерката в статията..., че ви знам как ги възпитавате....
5
0
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 8 години
"***-навирундрени"Не можах да схвана какво е това, би ли пояснил, че и Гугъл е безпомощен...
4
8
 
4
 
! Отговори
=== преди 8 години
Интелигентните господа, които са коментирали под мен, явно нямат женска рожба. Дай Боже да им се даде това щастие! Само така ще им ...набият гвоздеите в ограничените мозъчни кратуни! ДАЙ Боже на всеки мъж, щерка! Да им гледам сейра как се оправят с това да виждат как по-кухи от тях ***-навирундрени ги правят на по поет стинки.... Да ви видя аз, *** скапани. Когато един мъж не знае какво е да си МЪЖ и какво е мъжко поведение, дъщерите им винаги им го забиват. ЗДраво!
3
3
 
5
 
! Отговори
Абориген преди 8 години
Уча щерки ... все на хубави неща !
2
4
 
13
 
! Отговори
българките са продаж преди 8 години
....че хубавите ябълки ги хапват прасетата...
1
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ке е ***?