Защо всеки студент трябва да учи известно време зад граница

Няколко основателни причини
17 юли 2015 09:57, Теодора Драгоева
9
Защо всеки студент трябва да учи известно време зад граница
Снимка: outnow.ch

Всеки студент трябва да иде да учи в чужбина поне за един - два семестъра, стига да има тази възможност.
Въпросът не е в това да се опитва да остава в чужда държава и там да се реализира, а просто да си отвори перспективите за света, да изживее нещо ново и вълнуващо и да израсне като личност.

Той ще замине тийнейджър, а ще се върне зрял човек с опит, който ще се е усъвършенствал не само като знания, но и като опит в много различни области.

Ето и няколко причини защо всеки един студент трябва да иде да учи в чужбина, поне за една учебна година:

Това е една невероятна възможност да видите света.
Обучението в чужбина е уникална възможност да живеете някъде в нови условия, да проучите нова среда, нова култура и да имате минимални отговорности - само да ходите на лекции и да си взимате изпитите. Освен това лекциите ви ще са в работните дни, което значи, че ще имате много възможности за уикенд пътувания.

Този живот в чужбина ще ви извади от зоната ви на комфорт.
Напускането на уютния дом може да бъде нещо много страшно. Вие ще напуснете не само близките си, но и своя кръг от приятели, родния си град, рутинната, с която сте свикнали... Като пристигнете на новото място, то може да не ви хареса, може да да не знаете местния език, да не ви харесват условията на живот в града, хората и средата да са ви чужди... Целта е точно такава - да излезете от зоната си на комфорт, за да станете по-адаптивни, по-широкоскроени, по-толерантни и по-оправни.

Ще научите чужд език.
Обучението в чужбина ще ви накара да положите усилия на научите местния език, ако искате да водите по-активен социален живот. За това най-добре идете да учите в държава, чийто език не знаете, един ден ще се радвате за решението си.

Ще изживеете едно приключение.
Дори и да идете с идеята само да учите и да се пазите от приключения, все пак ще ви се случат много неща, които един ден ще си спомняте с вълнение. Ще съберете доста впечатления и ще имате любопитни истории за разказване.

Още по темата можете да прочетете в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
2
 
! Отговори
сдасдас преди 8 години
Ех ама как пък никой не се сеща за основния плюс да идеш в чужбината като си студентче.Ще напомня: S*x, dr*gs and rock'n roll .... :)
6
3
 
2
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Ох, ако така ще я пишеш по-добре си задръж мислите за себе си.
5
2
 
19
 
! Отговори
anonym преди 8 години
Прекарал съм доста време в чужбина и съм съгласен, че е много полезно, всеки студент да види как са нещата в държавите с по... нормален... манталитет и структури. Да не кажа, че дори е задължително.
4
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
аз съм студентите да ходят по света да видят как се държат хората тамкак живеят какво ги вълнува това което чета тук по форумите месъсипва какво мислене какво писане нямам думи
3
1
 
7
 
! Отговори
Erasmus Mundus преди 8 години
Здравейте,Относно програмите за обмен - необходимо е да знаеш поне нормален английски - повечето университети предлагат и програми на английски. Има възможност да посещаваш курсове за чужденци в съответния университет и да учиш дадения език. Да - има възможности за забавления, но има и риск да се запознаеш едновременно с австралийци, канадци, китайци, корейци, бразилци - все хора, които трудно би открил и установил контакт с тях за един семестър време извън университет
2
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BG"Качествените кадри" със сигурност са изключително силно привлечени от 200те евро нето, които бизнесът им дава :D "Качествените кадри" ще работят за 2 ХИЛЯДИ евро в чужбина ;)
1
21
 
7
 
! Отговори
BG преди 8 години
Тоест както казваше баба ми " да види г..., път " :)))) Вместо да сядат да учат, да си правят разходчици в чужбина, по концерти, по купони, по приятели - пък после бизнеса да реве на умряло че няма качествени кадри !Занаят се взима с учене и с практика, а не с екскурзийки !