Плюсове и минуси на най-често срещаните пози за сън

Феталната позиция се смята за една от най-неподходящите пози за сън
17 дек 2015 22:42, Михаела Лазарова
5
Плюсове и минуси на най-често срещаните пози за сън
Снимка: photl.com

За добрия сън и това как се събуждаме сутрин, позицията на спане е от ключово значение, тъй като всяка поза въздейства по определен начин на здравето ни. В следващите редове ще видите някои плюсове и минуси на едни от най-често срещаните пози за сън.

По гръб с ръцете изпънати до тялото

Спането по гръб с ръце надолу се счита за една от най-добрите позиции за спане. Ако страдате от болки в гърба или шията, по възможност заемайте тази поза за сън и разбира се изберете подходяща възглавница.
Въпреки че на сутринта ще се събудите бодри и с по-малко неразположения в гръбнака, тази поза за сън има някои минуси. Не е подходяща за хората, които страдат от сънна апнея или хъркат.

Като морска звезда

Тази позиция за сън също е добра, ако страдате от болки и напрежение в гърба. Без значение дали ръцете ви са разположени встрани, нагоре или около възглавницата, спането по този начин може да ви донесе много здравословни ползи. Не само ще намалите болките в шията, но и ще забавите появата на бръчки или ще намалите риска от появата на кожни обриви по лицето.

Въпреки своите плюсове, тази поза за сън може да е причина да хъркате, а в зависимост от това как сте поставили ръцете си, да окаже натиск върху нервите в раменете и това да предизвика болка.

 Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Я като спим па много ти гледаме как сме застанали...
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Неква Образователна тема за секса няма ли да има таз вечер?! ...)))
1
1
 
1
 
! Отговори
11 преди 8 години
69???