Уроци за живота от майка към син

Не позволявай на егото ти да те спре да се извиниш
8
Уроци за живота от майка към син
Снимка: outnow.ch

Помните ли уроците, които вашите родители ви предаваха през годините? Със сигурност голяма част от тях ще искате да предадете на своите деца. Ако можехте да запишете някои от тях, какви щяха да бъдат те, ако сте майка на син? Споделяме уроците на една майка, публикувала в интернет своите мъдри съвети към любимия си син.

Не позволявай да мине и ден, без да направиш нещо за някого. Това е толкова лесно, колкото да задържиш на някого вратата отворена. Когато направиш някой човек щастлив, и ти ще си такъв.

Бъди креативен! Имаш уникален набор от дарби и таланти.

Избери работа, която да е страст за теб.

Започни да спестяваш пари отрано.

Знай, че безотговорните действия в тийнейджърските и младежките години могат да променят бъдещето ти в негативна посока.

Живей без дълг. Паричните проблеми рушат бракове, приятелства, както и работни места.

Отнасяй се към всеки труд с уважение.

Смей се! Това е най-добрият начин да облекчиш стреса. Доброто настроение държи хората заедно.

Всеки трябва да има граници в социалните взаимоотношения.

Повече по темата може да прочетете в  Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
5
 
! Отговори
От 7 преди 8 години
Пример.Аз лично се отделих, от родителите си веднага когато завърших техникума,не казвам че съм бил финансово независим просто живеех отделно от тях.Много хора ,мислеха че всъщност съм се скарал с родителите, а бях в прекрасни отношения с тях.Това беше преди 24 години.В момента младите ,които и да са, които са решили да се отделят от родителите, не им се налага да обясняват защо взимат това решение даже имат огромно разбиране.
6
0
 
3
 
! Отговори
От 6 преди 8 години
А е нормално по възрастните да инициатори на обединението , а по младите инициатори на разделението.Разлика в генерациите .И тенденцията за която говорех по долу.
5
1
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 8 години
Не ти разбирам логиката ти ,По време на пра-родителите ми е било фамилното живеене, цялата фамилия .По време на социализма вече са се отделяли на отделни семейства.ПР.къща за всеки негова собствена част.В момента вече тенденцията е отделно живеене в момента които могат да си позволят веднага.Т.е през времето има колкото може повече разделение.Не знам знам защо си останал с обраното впечатление, че нещата вървят към обединяване на семействата.
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво подбрани съвети умни или не няма да коментирам, всяка жена през живота си е чувала умни съвети и съответно знае много такива.Обаче какви съвети дава на децата си е въпроса.Винаги ми е било интересно как жените дават съвети на децата си .Това винаги е в момент на висока емоционална възбуда(обикновено отрицателна ) и тогава се сещат че има дете което искат да предпазят и съответно си изръсят съвета според ситуацията.Така че не е ефективно на една майка да се казва какъв съвет трябва дададе
3
2
 
5
 
! Отговори
aaaaaaaaaaaaa преди 8 години
СВЕКЪРВИЩЕ -КАКВОТО И ДА ПРАВИШ ,ЧАСОВНИКА ТИ ТРАКА -ТИ СИ НА 80 ,А АЗ НА 40 -СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ ПУКНЕШ ПРЕДИ МЕН И АЗ ЩЕ СЕ ИЗПИКАЯ НА ГРОБА ТИ!!!!!!!!!!!!!!!!
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
продъл. Да не говорим за лигавенето в ранна възраст, тъпкането с храна и после, като деца вече са достатъчно разлигавени, мачкане от родителите, че са ***, мързеливи..., да не говорим, като почне ограничаването с храната, след като веднъж е създаден навика на поемането на по-голямо количество храна. Никаква отговорност, от децата да могат да се справят с елементарни неща, като чистене, да се грижат сами за себе си и после като станат сем., айде сканадлите.
1
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отношенията в Б-ия между деца и родители са много изкривени според мен. Родителите дондуркат децата си, докато сами им деца започнат да дондуркат своите деца и така колелото се завърта пак. Родителите не просто помагат, а изземват функциите на децата, дори при възпитанието на техните деца и после пак отново. Това създава напрежение и лоши отношения. Живеят заедно до късна възраст и причината понякога не е финансова само. Жена над 30 г. живее с родителите си и мама звъни да пита, кога ще се прибе