Пътуване за влюбени, вдъхновено от книгите

Ще ви дадем няколко идеи за незабравима романтична разходка
21 май 2016 16:58, Михаела Лазарова
0
Пътуване за влюбени, вдъхновено от книгите
Снимка: Reuters

Книгите и филмите ни вдъхновяват да желаем от цялото си сърце да зърнем локациите, където са заснети или красивите места, описани в романите.

Много влюбени двойки посещават различни места по света, водени от желание да се потопят в интересния си любим сюжет. Ще ви дадем няколко идеи за романтична разходка, вдъхновена от книгите и филмите.

Стъклената пирамида пред Лувъра в Париж

Стъклената пирамида пред Лувъра е централна локация в книгата на Дан Браун "Шифърът на Леонардо". Увличащият и изпълнен с мистерии и загадки роман бе екранизиран през 2006 година от режисьора Рон Хауърд. В ролята на Робърт Лангдън видяхме прекрасния Том Ханкс.

Париж е основната локация на развиващото се действие. Убийство в Лувъра събира главните герои и ги подтиква да се потопят в тайните на свещения граал, отношенията между Мария Магдалина и Исус Христос.

Бестселърът на Дан Браун предизвиква огромен интерес със своя мистериозен сюжет, поставящ множество въпроси за християнството. Но определено подбужда интереса на туристите към иначе привлекателния Париж.

Париж е известен като градът на влюбените. Стъклената пирамида пред Лувъра е "главен герой" в книгата, което я прави идеален повод да си направите пътешествие дотам, ако сте фенове на трилогията.

Повече  по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари