Смехът ни прави по-здрави!

Стимулира кръвообращението
27 ное 2016 22:45, Михаела Лазарова
8
Смехът ни прави по-здрави!
Снимка: Reuters

Смехът е здраве. Това е не просто поговорка, а самата истина. Вярно е също, че „светът е оцелял, защото се е смял“. Човешката мъдрост неслучайно е стигнала до тези изводи през вековете. Смехът е същинско лекарство, което организмът сам управлява, за да се лекува по натурален път.

Хормоните на щастието, които се освобождават по време на смях, тушират стреса и намаляват възпалението в тъканите.

Кои са най-големите ползи за здравето от смеха?

Намалява стреса

Смехът намалява стреса. Благодарение на това негово свойство дори съществуват методи за алтернативно лечение на стрес чрез смях. Хормоните на щастието, в частност серотонинът, са естественият начин за противодействие на стреса, защото инхибира действието на кортизола (един от хормоните на стреса).

Намалява кръвното налягане

Смехът може да е от голяма полза за хипертониците. Кръвното налягане се влияе от хормоналния баланс в тялото. Ето защо, когато кортизолът е в по-високи нива, кръвното налягане скача. Противодействайте му с повече смях и забавления.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е пропо слави и господари на ефира добре са те вечер да се разсеем малко че то иначе освен присмехулници в кафетата друго нема саионара бъдете засмени
6
0
 
0
 
! Отговори
Реално мислещ преди 7 години
Правилно докато злобата и зависта цари навсякъде кои подбър на повече пари и само гледа да нюха щото тоя бил работел за кои си като оня преди малко викам му трябват ми за днеска тои ми вика другия път зарад него нахраних една женица лошо няма *** тоя за услуга идва при нас нищо ще го пратя при женицата тя да си го оправя в живота да го видя тогава милия
5
1
 
2
 
! Отговори
well..... преди 7 години
В България могат да убият усмивката дори на най -жизнерадостния човек. Това което сте написали го знам, но защо не пишете как да се усмихва човек, когато хората като цяло са ужасно злобни и черногледи, не мисля че това се дължи само на трудния живот ,което безспорно е вярно. Но е по-скоро национална особеност, примитивен манталитет.
4
0
 
3
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
епа за тва киснем у тоо сайт, по голем смех къде?
3
0
 
4
 
! Отговори
:) преди 7 години
С най-близката ми приятелка често си говорим, че само в детските и в тийнейджърските години се смеехме така, че понякога ни заболяваха бузките от смях.Кикотехме се непрекъснато, с повод и без повод.
2
2
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
До турчинпа яз си се хилим по цел ден, брато. И съм здрав като скала.
1
3
 
6
 
! Отговори
RUSSIA the best преди 7 години
Откакто уча в България си умирам от смях ! Даже бих казал , че българите ме лекуват със смехотерапия !