Тормоз в училище: Как детето да премине през него?

Много малчугани попадат под прицела на деца насилници
18
Тормоз в училище: Как детето да премине през него?
Снимка: pexels

Много деца попадат под прицела на други деца насилници. Тормозът в училище, детската градина, детската площадка, е често срещан проблем сред малчуганите.

Много деца развиват психологически проблеми, комплекси, страх от обвързване, затруднения в споделянето, доверието в по-късна възраст. Психологическият тормоз изобщо не е за подценяване, защото може да нанесе трайни щети върху психиката на детето.

Като родители можете да поговорите с детето си, да му обясните как стоят нещата при поява на тормоз от страна на други деца в училище. Детето трябва да знае колко важно е да не се поддава на тези провокации, да не ги приема лично и присърце.

Злонамерените деца, които нападат по-слаби, свити и възпитани деца обикновено очакват някаква реакция от жертвите си. Реакцията най-често е уплаха, отбрана, агресивни нападки от страна на детето в стремежа да се защити.

Най-доброто, което тормозеното дете може да направи, за да парира нападките, е да използва някои реплики, с които да обърка своите емоционални мъчители. Кои са те?

1. "Това, което казваш, не е особено приятно"

Типично за децата е да обиждат в отговор на обидите. Това е нормална реакция, според психолозите. Обиждащите и тормозещите очакват тази реакция. Използването на непредсказуемо изречение ги обърква и печели точки. Именно заради това е необходимо да научите детето си да реагира по подобен начин, за да парира децата, които се опитват да го тормозят.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Родител на първолак преди 6 години
Въобще "преминаване" през тормоз какъвто и да е не би трябвало да има. Локализира се проблемът е се работи с детето "тормозител" докато се оправи поведението му. Това как да преминаваме не щем да знаем, защото не искаме децата ни въобще да преминават през такива неща.
16
0
 
3
 
! Отговори
Личен опит преди 6 години
"Най-доброто, което тормозеното дете може да направи, за да парира нападките, е да използва някои реплики, с които да обърка своите емоционални мъчители. Кои са те?"Най-доброто, което тормозеното дете може да направи, е да хвърли една гора бой на мъчителя си, як кютек до спукване, като единствено трябва да внимава да не му спука главата или някой кокал.Когато бях ученик аз го направих и ми помогна. Тормозещия беше един от Драгалевци. После винаги минаваше на 2 метра разстояние от мен!
15
0
 
1
 
! Отговори
продължение от долни преди 6 години
След тая случка и след обработката, която му направих, сина ме мрази поне 2 месеца. Докато ме види и беше гортов да удря. После се успокои и си оправихме отношенията. Вече не го дразнеха, а и той знаеше как да реагира на насилие ако му се случи. Винаги е бил кротък и винаги сме го учили с майка му да не е агресивен и сме го стимулирали да е послушен. И той винаги е бил послушен. Но всичко трябва да си има граници и детето трябва по някакъв начин да се научи да ги поставя. Работа за родител.
14
0
 
0
 
! Отговори
от долния преди 6 години
Детето трябва да покаже, че ако го тормозят това няма да се размине безнаказано. По един или друг начин реакцията трябва да е твърда и силна. Колкото по-дълго е продължил тормоза, толкова по-хиперболизиран трябва да е отговора. Моя беше първолак, който разкървавяваше устна или нос на мен - мъж над 30 с опит в бойните изкуства. Да удари по същия начин първокласника Николайчо би било доста ефектно. А след като аз набих и бащата на Николайчо получих уверения и от други родители че не тормози никого
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно малоумно хлапе с *** баща тровеше сина ми 2 месеца. Скъсана дреха, пукната устна.. Накрая се ядосах и започнах да дразня моя и да го уча да ме удря в устата и носа. И така докато и при най - малкото дразнение от моя страна сина не ми разкървавяваше нещо. След няколко дена бащата на побойника налетял на майка ми като отивала да взема сина ми, че моя биел непрекъснато Николайчо... Намерих го и му счупих главата. Учителките и охраната гледаха и ми пляскаха...
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не да се вдига напразен и дори вреден шум а да решим извън училище проблема.Разбирасе не лично защото ще ни преследва закона а посредством няколко по-големи момчета които на драго сърце ще ни свършат тази работа срещу да кажем кутия цигари и 2л.бира.Най-важното е те да не са повече от2-3ма непълнолетни и да не се увличат в ,,съветването,,и да си затварят устата.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-ефикасното решение е от най-ранна възраст да подготвзме детето си да контактува със себеподобни за да се научи да се ,,преборва,,без да разчита на мама,татко,още по-малко на учител.Намесата на родител обикновено само задълбочава възникналия често случайно конфликт.Учителите обикновено се стремят да замажат нещата и за тях не е от значение кой наистина е виновен а кой може да им създаде проблеми вдигайки шум за това което наитина става.Това още повече насърчава насилниците.Изхода е не да вдиг
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата вместо да търпят трябва да се научат да отвръщат на удара и ако трябва да се съберат на група и да пребият насилника. Така насилникът ще получи ценен урок. В училище е зверилник и само така се оцелява.
9
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Записваш тормозеното детето на айкидо или нещо подобно и после гледай какво става
8
2
 
6
 
! Отговори
БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР преди 6 години
Ух какво да ви кажа...Ми правилното решение е да се опре в главата на нагляра един Макаров и ще стане толкова послушен че до 12-ти клас няма да прави бели защото ще знае че ще получи ,,трето око,,
7
1
 
28
 
! Отговори
Пич преди 6 години
Изключително безумна статия. Учи ни как да приемаме като даденост наглите, малки, пик-льовци, които обикновено копират поведението на родителите си - големите, нагли, пик-льовци. Значи ние трябва да се нагаждаме към тях, а не те към нас, така ли? Вместо 5-те процента наглеци, да бъдат изритани с шутове в поправителни училища със строг режим, ние се фокусираме върху 95-те процента от останалите деца и се опитваме да ги научим да се съобразяват с 5-те процента? Хайде да си вземете статийката и да
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
5 Всъщност, да си работят с детето насилник, мн носа го държат отделено от нормалните деца ! Това искам и аз :).
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всъщност трябва преди всичко да се работи с детето насилник, защото то е основният проблем, от който произтича всичко друго.
4
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не да се предотврати тормоза в училище, а да се премине през него!?ха, ха, ха!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе ей - това са съвети, който помагат, ако имаш спор с някой човек, който просто си е изпуснал нервите. Биячите, нямат логика. Те с амалиунни и някак си усещат, че почасова работа в Макдоналдс ще е върха на развитието им, следователно тормозят другите я жалък опит, да изпитат величие понв веднъж в скапания си живот.Такива, трябва да сбъднат изключени и изпратени на заточение незабавно !
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са абсолютно погрешни съвети!!! Единстваното което трябва да направи е да съобщи на учителката родителите си!
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нападки? Емоционални мъчители? Тук се бият със столове и си разбиват зъбите в парното!! Събудете се! Родителите на тези *** плащат на директорите за да не ги изключат... Това е.