6 неща, които пречат на щастието ви

Спрете да се фокусирате върху това, което нямате
20
6 неща, които пречат на щастието ви
Снимка: Istock

В началото на всяка година, месец, обикновено си обещаваме нещо. Да се храним здравословно, да пътуваме повече, да четем повече, да спортуваме, да спрем цигарите и т. н. Но дали не забравяме да си обещаем да не губим повече от ценното си време за някои неща, които само ни теглят назад? Вижте 6 неща, които е важно да контролирате, ако искате да бъдете по-щастливи, а най-добре „ги хвърлете в кошчето за боклук“.

Отрицателното мислене за текущата ви ситуация

Ако се намирате в преходен, труден период, много по-лесно е да се фокусирате върху трудностите, отрицателните емоции, да започнете да се самосъжалявате. Мислите само за провала, говорите само за него. Не забравяйте, че вашите мисли привличат събития. Не забравяйте и за вашите силни страни, успехи. Отрицателната настройка няма да ви помогне, а ще ви обърка.

Хората, които ви манипулират, пробутват ви техните разбирания за щастие и не вярват в мечтите ви

Вероятно в обкръжението си имате поне един такъв човек. Ако можете да се пренастроите така, че да не обръщате внимание на казаното, това е чудесно. В случай, че ви е трудно и усещате, че тази личност ви натоварва по някакъв начин, тогава намерете способ да я изолирате от живота си, да намалите контактите, ако няма да я изключите и да покажете, че знаете кои сте и на какъв път се намирате.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
1
 
! Отговори
7897 преди 3 години
До АнонименПисах ти подробно с надеждата да разбереш, но в твоя случай положението е " а дано, ама надали ". Нямам излишно време за губене и освен това имам алергия към посредствеността.
9
2
 
7
 
! Отговори
БГ Кифла преди 3 години
Липсата на пари ми пречи на щастието.
8
3
 
3
 
! Отговори
Истината е че преди 3 години
До АнонименПак не си разбрал -при сравнение не възникват комплекси, самата нужда от сравняване с околните показва наличие на комплекси.И не, не е въпрос на нагласа,нагласата няма нищо общо.Като не ти понася мнение, различно от твоето, това е форум, проблемът е в твоя телевизорНямам повече време за губене с хора,чието ниво не кореспондира с това, което си струва отделеното времеТи си пиши тук, не ми пречиш.Но не очаквай да превърна монолога ти в диалогИмам по-важни неща в ежедневието си
7
2
 
3
 
! Отговори
Истината е че преди 3 години
До коментари номера 10 и 3Сравняването с другите, което така горещо препоръчваш, те обрича на нещастие.Освен това показва наличие на гигантски комплекси. Щастливите хора умеят да се радват на това, което имат, най-вече нематериалните неща.Нещастните се сравняват с другите, обсебени от мисълта за това, което нямат. Но трябва да стигнеш до определено ниво, за да можеш да осъзнаеш тази азбучна истина от живота.
6
2
 
1
 
! Отговори
7879 преди 3 години
До АнонименВ грешка си и за това 1- не пия, така че неадекватният ти коментар за махмурлука издиша2- явно чуждото мнение не ти понася на егото. След като е така, философствай си на ум, а не във форум, където хората имат мнение различно от твоето.3 -коментарът ти още веднъж потвърди тезата ми за комплексите, злобата и завистта, които таиш и те разяждат.Това е твой проблемПродължавай да се сравняваш и да пишеш, ако това те успокоява
5
0
 
2
 
! Отговори
7879 преди 3 години
До АнонименТова се случва само във въображението ти. Истината е, че няма нищо по-отвратително от монтьорски ръце като шкурка и харманлийско кебапче с изтекъл срок на годностДобавяме и пълна липса на възможности да води смислен разговор, да не говорим за наличие на някакъв интелект, дори минималенНо това го знаят всички, затова предизвиква само смях у жените,особено у по-интелигентните. В такива случаи се казва: момчето излезе от Харманли, но Харманли никога не излезе от момчето. Ниска летва
4
1
 
0
 
! Отговори
Не сме зодии преди 3 години
При асинхронни и отрицателни вибрации, електроуреда за щастие вероятно се нуждае от смяна на батериите.
3
2
 
2
 
! Отговори
12349 преди 3 години
До Добри попадения,МишеМного погрешно схващане, сравняването с другите, което препоръчваш, показва комплекси и завист. Твоята " обективност " реално е доста субективна.Ако например смяташ гарсониера в София или малък апартамент в гръцко селце за върха в живота, това е обяснимо от нивото на монтьор, което никога няма да надскочиш.Истината е в образованието, разширяването на кръгозора и постоянното себе усъвършенстване. Само така се вдига летвата. Но трябва да можеш да го осъзнаеш.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1 пропаганда и глупости по медиите. (за това влизам тук само да се смея и да видя коментарите, те са по забавни от "новините")
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С мъж - зодия Близнаци - за нищо на света.