7 правила за повече щастие

Търсете правилния път вместо лесния път
30 окт 2021 23:15, Михаела Лазарова
19
7 правила за повече щастие
Снимка: Istock

Това, което пречи на усещането ни за щастие са негативните мисли, психологическите бариери, постоянното сравняване с другите. Вижте какво мислят някои известни психиатри като Михаил Ефимович Литвак за това как да бъдем щастливи.

Щастието е само страничен ефект от правилно организирания живот

Според психиатъра Виктор Франкъл, щастието, радостта и успехът, са само странични ефекти от добре организирания живот. Ето защо ученият смята, че трябва да правим неща, които ни карат да преживеем и да достигнем до тези усещания и състояния.

Внимавайте как говорите с другите

Когато разговаряте с някого, не забравяйте, че той също има високо мнение за себе си, точно като вие за вас самите. Хората, които срещаме, познаваме, също имат свои собствени възгледи и свои собствени причини да имат такива възгледи. Всеки има своята битка, понякога тя остава скрита за другите, затова е важно да проявяваме разбиране.

Как може някой да ви помогне, ако сами не правите нищо?

Това се отнася за всичко. Искате например да отслабнете, но не спортувате и не следвате здравословен режим на хранене. Или искате да смените работата си, но не търсите нова или не надграждате уменията си. А може би искате да напишете книга, но... Човек винаги се определя от действията си. Никой няма да ви помогне, ако просто продължавате да си бездействате и да казвате на другите, че ще направите това или онова. От друга страна, започвайки активни действия, съдбата рано или късно ви изпраща помощ и чудесни възможности.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 2 години
ha ha na nikoi nisto ne kazvame tova vie go raspostranyavate nali se sestame razbira se ce vseki ima mnoenie za sebe si nema spor a vie tocno tova pravite horata dusmani crez raspostranyavane nema dert kolko iskate tolko raspostranyavate stom ni obsajdat i klukaryat zad garba razbira se ce i nie ste go pravim
6
1
 
3
 
! Отговори
Gims преди 2 години
Това нещо щастието е въпрос на житейска философия и приемане. Ако си мрънкач и не правиш нищо, за да не промениш това което не ти харесва, то сам си си виновен. Ако, за да стигнеш до целта трябва да правиш неща, които не харесваш за известно време и отказваш да ги правиш то сам си си виновен.За някои хора пътят към целта е щастието, докато за други самата цел. Но ако не се размърдаш, нито вървиш по пътя, нито стигаш до целта.Просто работете.
5
1
 
11
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Трябва да имаш достатъчно доходи, да работиш нещо, което харесваш, да имаш уютен дом, добро семейство и здраве, без тези неща негативните мисли няма да те напускат.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно заради такива статии БГ в най-бързо изчезващата нация. Всяка се мисли за принцеса, стават на по 40г и още търсят принца на белия кон. Докато нормалните се женят на 25-28г и имат поне по едно дете, тази на 40г си разкарва оинчера в парка и вика къде са всички нормални мъже.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпробвайте летище София,щот в България такъв празник няма!!Има ден на народните будители!!
2
2
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 2 години
А защо мислиш, че не са валидни и за днешно време? Аргументи?
1
3
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Психопат :)))