Как да ползваме цветовете във визията ни

Лилавото е цветът на автентичността
6
Как да ползваме цветовете във визията ни
Снимка: Istock

Цветовете са навсякъде край нас. Тези, които избираме да облечем всеки ден, оказват влияние не само върху нащето настроение, но предават и определени послания за личността ни на другите. Така например, кафявият цвят не е подходящ, ако ни предстои интервю за работа, пише забавният сайт brightside.me

Оранжевият пък е цвят, който внася енергия, настроение, събужда креативността. Ако искате да получите увеличение на заплатата, облечете нещо зелено, когато ще провеждате разговор с шефа ви.

Розовият цвят не е подходящ за важни срещи и изпити, тъй като може да ви накара да изглеждате за другите наивни и не чак толкова умни. От друга страна сивото, създава впечатление за личност, която е надеждна.

Вижте още малко от психологията на цветовете и това как да ги ползвате във вашата визия.

Хората, облечени в черно, изглеждат по-умни

Черното е цветът на лукса и изтънчеността. Смята се, че хората, които носят черно излъчват сериозност.

Според западно проучване, черният цвят се възприема като показател за престиж, власт, сериозност и висока интелигентност. Но тъй като черното също се свързва с траур и тъга, не е най-добрата идея да сте облечени изцяло в черно, тъй като това ще ви накара да изглеждате твърде официално. Учените също предполагат, че мъжете, които избират да носят черно, изглеждат по-агресивни.

Визия в бяло

Белият цвят символизира чистота и простота. Но ако сте облечени изцяло в бяло, може да създадете впечатление, че сте дистанцирани, студени и склонни към перфекционизъм. Според западни психолозите бялото може да се възприеме и като цвят на искреността.

Но бялото може да ви помогне да създадете образ на човек, който е перфектно организиран и контролиращ нещата, смятат учените. Тъй като този цвят носи усещане за новост и съвършенство, добра идея е да носите бяло на представянето на нов проект или на среща, на която искате да представите някои иновативни идеи. Разбира се, не забравяйте да добавите и красив аксесоар за контраст на цвета.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Нова преди 10 месеца
До 1. Носят черно, защото са изпълзяли от подземния свят за този си жа лък живот и скоро пак ще се върнат в адда, откъдето са се материализирали за кратко, за да изпълнят пък лените задачи, които им се предават директно в зомбираното с алкохол, наркотици и агресия съзнание. Няма да липсват на никого. Може би Мут ресите им само ще си спомнят за това какви луди пари са харчили покрай техните капризи.Обръщайте внимание на децата си какво обличат.Винаги, когато имам възможност, се обличам в бяло.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Розовия цвят е подходящ ако искате да завладеете сърцето на романтимна жена. Аз имам 2 розови ризи и 2 розови тениски.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Ако освен че са с червено червило дамите от обслужващия персонал се и фръцкат, тогава бакшишът ще бъде още по-голям.
1
1
 
2
 
! Отговори
Загадка преди 10 месеца
Нашенските мутри защо носят черно? За да изглеждат по-агресивни или защото много държат да изглеждат умни?