Кои са признаците, че сте прекалено чувствителни?

Много сте наблюдателни и проницателни
15 сеп 2023 21:15, Михаела Лазарова
2
Кои са признаците, че сте прекалено чувствителни?
Снимка: Istock

Чувствителността е нещо, което хората притежават в различна степен. Някои са далеч по-чувствителни от други и това е едновременно дарба и проклятие. Когато притежавате много интензивна и наситена чувствителност е много по-лесно да бъдете наранени. Хората със свръхчувствителност съпреживяват чуждите емоции, попиват от енергията на другите като гъба, което им се отразява психически и емоционално.

Хората, които притежават дълбока чувствителност, в повечето случаи са емпати. Те са съпричастни към другите и са способни да изживяват и попиват всяка тяхна емоция. Това е колкото полезно в общуването, толкова и пагубно, защото изтощава и предполага прекалено емоционална отдаденост.

Кои са признаците, че сте прекалено чувствителни?

Винаги усещате кога нещо не е наред с другите

Имате дарбата да усещате емоциите на другите, техните нагласи и това как се чувстват в момента, дори да го прикриват. Чувствителните хора усещат другите на по-високо и дълбоко ниво. Ако знаете кой как се чувства в даден момент, дори да ви казва, че е добре, а за вас е очевидно, че не е, значи притежавате дълбока чувствителност.

Предпочитате индивидуалните спортове

Може да ви звучи странно и непряко свързано с това дали сте чувствителна личност или не, но изборът на спорт е от голямо значение и е провокиран именно от степента ви на чувствителност. Прекалено чувствителните хора обикновено избират индивидуални, а не групови и отборни спортове. Причината е, че мозъкът им работи на друго ниво и когато са в отбор, те следят всяко действие и емоция на съотборниците им, което изтощава психически.

Работите индивидуално

Подобно на избора на спорт, работната среда също е показателна за това каква личност сте. Ако предпочитате да работите сами, а не в екип, то също може да е защото сте прекалено чувствителна личност. Работата с хора ви кара да попивате емоциите им, енергията им, което ви се отразява. Свръхчувствителните хора обикновено се привързват много към колеги, което представлява трудност при всяка промяна в работната среда.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ориентирайте се към женски футбол!