7 начина да разкриете личността на другите

Или те вашата
7
7 начина да разкриете личността на другите
Снимка: Istock

Мислим си, че познаваме добре хората край себе си. Но дори тези, с които поддържаме цял живот взаимоотношения биха могли да ни изненадат неприятно, разкривайки истинското си лице. Ситуациите в живота, които ни се случват са най-големият показател за това с какъв човек общуваме. Когато ни е трудно, дали има някой, който е готов да ни помогне истински или помощта е само под формата на кухи думи.

Това е само един пример. Но вижте още 7 ситуации, които разкриват истинското лице на другия.

1. Когато обсъжда пред вас други хора. Има един тип личности, които са вечно критични към всички. Обичат да клюкарстват, да злепоставят пред близки, приятели, колеги. Ако забележите, че някой твърде често обсъжда различни хора, които вие познавате, бъдете сигурни, че говори на другите и за вас.

2. Когато някой получава власт и авторитет, вижте как ги използва. Дали е „жаден“ за власт и сее хаос и интриги, или я използва, за да спечели с другите и да им помага, да ги подкрепя.

3. Ситуациите на стрес също са разкриващи за всеки от нас. В ежедневието си всеки попада в по-малки или по-големи такива. Но те са показател за това какви сме ние или другите, според това какви са нашите реакции. Обърнете внимание, дали човекът, от когото се интересувате при стрес става гневен, дали се страхува и изпада в паника. Може би пък е гъвкав и намира бързо изход от ситуацията или започва да обижда и да обвинява останалите.  

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Познавам няколко преди 3 месеца
семейства, към всяко едно от които се е прикачил по един калпав роднина, който редовно иска неголеми заеми и НИКОГА не ги връща. Всеки един от тези заемоискатели си е нагодил някаква тема, чрез която въздейства на съвестта и роднинските чувства на близките си - или малките му деца, или болната майка, или високите сметки през зимата и т.н. Но всеки един от тези първо е създал проблеми, после чака някой да му ги реши без да си даде зор да се развие като професионалист, за да печели повече.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Научете се да казвате "Не!" Има хора, които нямат никакво намерение да връщат това, което искат назаем. Първо помисли, след като не е бил в състояние да спести сумата, която ти иска, защо има претенции да я похарчи? Когато ти искат вещ назаем, помисили дали по този начин искащият просто не се оборудва завинаги с онова, което му е нужно? Специално към младите момичета - часто пъти злобни завистчийки ви искат назаем нещо хубаво с едничката цел да ви го върнат повредено.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи тия разсъждения са повърхностни и доста женски. Казвате на полувинката нещо хубаво, а той е тъжен, замислен, мислите си ау той не ме обича вече, а той си мисли как да печели по 1000 лв на ден примерно. Или мисли как да си ореже лозето за 3 дена, вместо за 6 колкото е нормално. Пък вие си мислите че ви зарязват едва ли не.
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Темата за заемите е огромна.
2
0
 
3
 
! Отговори
НеСамоКогатоРазбере, преди 3 месеца
че ви се случва нещо хубаво. Интересно е как реагира, когато научи, че ви се е случила беда. Няма да забравя как за секунда злорадо се подсмихнаха две кокошки, когато наивна наша обща позната почти през сълзи сподели, че е била измамена от младеж, на когото много държеше. Уж едната от кокошките беше сред най-близките й приятелки, а другата уж беше добронамерена. Онова момиче не знам дали обърна внимание, но продължи да се доверява на едната и след 2 години замалко не бе измамена имотно от нея.
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С повече внимание.