Соматичните упражнения облекчават стреса - кои са те?

Разберете повече за това какво е соматично упражнение
19 фев 2024 23:20, Теодора Драгоева
4
Соматичните упражнения облекчават стреса - кои са те?
Снимка: iStock

Има толкова много предимства да научите какво е соматично упражнение, включително облекчаване на стреса и подобряване на баланса и гъвкавостта. Но какво е соматично упражнение? За тези, които искат да се отпуснат, да се докоснат до емоциите си и да намерят баланс както физически, така и психически, тази форма на упражнение може да е новото най-добро нещо.

Въпреки че много хора избират практиката йога, за да правят соматични упражнения, за разлика от обикновената тренировка, тук не става дума за ускоряване на сърдечната честота. Вместо това соматичните упражнения насърчават хората да извършват всяко движение по начин, който ги учи на нещо за това как се чувства тялото им.

Ако сте запознати с йога нидра и ин йога, ще знаете ползите, които това може да ви донесе. Движения като супер бавно разтягане, бавни танци, йога, пилатес и сканиране на тялото са предназначени да успокоят нервната ви система, да намалят болката и да коригират стойката ви. Тук експертите по соматично лечение и йога разкриват всичко, което трябва да знаете за практиката.

Разберете повече за това какво е соматично упражнение от Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
до 1 преди 2 месеца
Соматични, тоест телесни. Правят се с тялото с други думи :-D Щото ако бяха написали само упражнения, ние щяхме да си помислим, че става дума за умствени такива.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Соматичните (????!!!!) упражнения....