10-те личностни качества, които да търсите в един партньор

Взаимно уважение
12 апр 2024 23:00, Михаела Лазарова
9
10-те личностни качества, които да търсите в един партньор
Снимка: Istock

Когато търсите подходящ партньор за дългосрочна и пълноценна връзка, не се вглеждайте само във външния вид, чувството за хумор, материалното състояние. Тези неща остават на повърхността и в дългосрочен план не гарантират успеха на една връзка.

Има някои много ценни и важни личностни качества и характеристики, които могат да са основа за изграждане на дълбоки и качествени отношения, които да се превърнат в хармонично партньорство за цял живот.

Кои са 10-те личностни качества, които да търсите в един партньор?

1. Ефективна комуникация.

Помислете как бихте просъществували като двойка, ако не умеете да общувате качествено. Добрата комуникация е фундаментът, основата, върху която здравата връзка се гради всеки ден.

2. Емоционална интелигентност.

Емоционалната интелигентност е способността да разбирате и управлявате собствените си емоции, така че да рефлектират правилно върху другите. Един човек с високи възможности в самоконтрола и управлението на емоциите е добър избор за партньор. Човек, притежаващ добра емоционална интелигентност умее да владее комплексите си и да не им дава воля и превес. Той знае как да третира другите хора по начин, който да подобрява отношенията.

3. Подкрепяща натура.

Много е важно да изберете партньор, който умее да дава подкрепа. В дългосрочен план това качество носи позитиви за връзката и развитието на отношенията. В една здрава и щастлива връзка даването и получаването на подкрепа е от първостепенно значение.

Още по темата може да прочетеете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от Миш-маш
Ясните знаци, че вашият партньор има нисък морал
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Бекяров преди 1 седмица
Ако я набиеш първия път и не се оплаче на майка си,от това качество по-големо нема за една жена.Взимаш я директно.Иначе ...
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Повечето хора не са личности а животни. Но за жалост са ни съседи или колеги. В демокрацията е така. Простотията е на почит и ци ганията най вече но не се виждат. Въшки са от класа жалки....
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Повечето хора не са личности а животни. Но за жалост са ни съседи или колеги. В демокрацията е така. Простотията е на почит и *** най вече но не се виждат. Въш ки са от класа жалки....
3
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Всичко написано по-горе звучи чудесно, но аз си признавам, че душата ми се пълни с радост и бодрост, когато видя моста, който е на снимката. Защото преди време ми купиха чудесни елегантни ботушки от магазин, намиращ се недалеч от това място. Не съм меркантилен човек, но хубавият подарък винаги радва.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Приятни сънища!
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Левски ли беше ромската столица на България ?