За какво да използвате старите вестници?

Запазете формата на обувките
Обновена: 14 апр 2024 17:36 | 14 апр 2024 17:36, Михаела Лазарова
32
За какво да използвате старите вестници?
Снимка: Istock

Стари вестници се намират във всеки дом. Вместо да побързате да ги изхвърлите, дайте им втори живот, като ги използвате повторно. Ще се изненадате колко полезни могат да са вестниците в домакинството и градината, тъй като могат да се използват по много различни начини.

За какво да използвате старите вестници, вместо да ги изхвърляте веднага?

Като подложка в чекмеджета и шкафове

Надраскването на дъното на шкафове, чекмеджета или рафтове не е желан ефект. Затова можете да използвате стари вестници, с които да предпазите повърхността от надраскване, износване и зацапване. Постелете стари вестници на дъното на шкафовете, чекмеджетата или рафтовете в кухнята, килера, мазето, в гаража.

За почистване на прозорци и огледала

Няма нищо по-добро за полиране на стъкла от старите вестници. Тяхната хартия играе роля на полир, който премахва всички петна и остатъци от мръсотия и препарати за почистване. Огледалата и прозорците ви ще са кристално чисти и искрящи.

За ускоряване на зреенето

Ако имате недостатъчно узрели плодове или зеленчуци, увиването им във вестници е добър начин да ускорите процеса. Увийте всеки плод или зеленчук в отделен лист вестник. Това ще ги предпази от гниене и същевременно ще ускори процесите на зреене. Методът е подходящ за домати, банани, авокадо, ягоди, смокини, тиквички.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от За да се разбираме
10-те личностни качества, които да търсите в един партньор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Шутка товарищие преди 1 седмица
Ако вестникът от преди 10/10/89 г. е ясно за какво да се използва.Бяха по-меки защото от ЦК на БКП бяха наредили да се првят за двойна уотреба.Тия новите едни гланцирани такива,едни лъскави.....трябва да си майстор шпакловчик да свършиш работа с тях.
27
0
 
1
 
! Отговори
Хахах преди 2 седмици
За гипскартон.
26
0
 
1
 
! Отговори
vale_karo преди 2 седмици
Забелязъл съм , че когато коментар който не ви харесва ,правите всичко възможно да не го публикувате и вие да не сте виновни. Това показва колко сте пристрастни .Явно доста вече са го разбрали. Не ми пробутвайте , че това е автоматична система. И тя се прави от хора.
25
1
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 2 седмици
Да.. вероятно е и безопасна. Видях в кухнята отворен топ вестникарска хартия с размер A4. Не разбрах топа по 100 или 500 листа съдържа, но са много. Цвета е като на стара хартия, с леко жълтеникав отенък. Това за яйцето на печката е възможно да се сготви. Навремето правихме печено пиле в амбалажна хартия. Казваха им кесия. В такива кесии се продаваха храни. Пилето се овкусяваше и поставяше в такава кесия намазнена с олио. Слагахме в тава и на фурната печахме пилето. Много вкусно беше.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 20 - И в някои заведения ти сервират върху нещо, което би трябвало да е италиански вестник. Може пък наистина да е имитация на вестникарска хартия. Тук един разказа преди време, че когато бил дете и баба му ползвала готварска печка на твърдо гориво, тя правила фуния от вестник, чуквала в нея яйца и слагала това нещо в единия край на печката, където е горещо но е отдалечено от горящия вътре огън. И така му приготвяла обяд.
23
0
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 2 седмици
Някога дядо ми старателно ги режеше на квадратчета за тоалетна хартия....
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жена му на кафе не го пуска да излезе, той от НАТО щял да излиза! Хахаха
21
1
 
4
 
! Отговори
Цъ преди 2 седмици
До Дедо Мъди - По времето на дЕдовците им партизани вестник на село са получавали само кметът и даскалът. За целта, която ти имаш предвид са ползвали шумки от лопен, а през зимата мамули, чиито зърна са оронени. Това пишат някои в мемоарите си.
20
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
От известно време ретро модата навлиза и при сервирането. Синът ми си поръчал един топ вестникарска хартия за сервиране. Ползва я за хапки, пуканки, чипс. Явно е само имитация на вестникарска хартия с надписи, но не мирише на вестници.
19
2
 
4
 
! Отговори
Бъдете далновидни преди 2 седмици
Пакетирайте ги и ги пазете на тавана или в мазето, защото тук един усилено агитира за излизане от ЕС и НАТО. Едни от изток пък само чакат това да се случи, за да се настанят отново тук. Не, че сега ги няма, де. И ако това се случи, нито банани ще има, нито отворени граници, а нищо чудно да забравим и многопартийната система. Ще липсва и тоалет-папир, но поне това може да се компенсира със старите вестници.
18
0
 
6
 
! Отговори
Британски учЕн преди 2 седмици
Вместо чинии се постилат на масата като покривки за еднократна употреба. Но не се изхвърлят, ако не са мокри може само да се изтупат през терасата и са годни за нова употреба. Може да се постилат на земята при боядисване на стени. И пак не се изхвърлят накрая, пазят се за разпалки. Може и за папие-маше.
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
За тоалетната.. за печката.. да се завиват ястията..
16
0
 
1
 
! Отговори
Отегчен преди 2 седмици
Михи пак пръдва поредната си тъпотия в уикенда.***, та вдлъбната кукундрела...
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Старите вестници от едно време са произведени с друга технология. Съдържанието на мастилото за печат беше различно. Миризмата беше специфична. Огледалата и стъклата се почистваха с вестници, ставаха много чисти заради съдържанието на газ. Преди повече от 10г. ЕС забрани някои химикали и сега вестниците не са което бяха.
14
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 2 седмици
Работническо Дело през 70-те беше с ЦЕНА 2ст.Човек можеше да си боядисва да прави ремонт или да ги ползва за шумо или топло изолация.По онова време водещите български политици днес и бизнесмени, бяха отглеждани на село в къщи с тоалетни на двора, и там вестника е било евтино решение за бришане на техните дядовци партизани и баби селски чавки!
13
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ако вестниците не са достатъчно стари, в демократичните печатници полиграфските мастила са силно токсични и никак не е добре с тях да се завиват плодове или други храни!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ягоди в стар вестник - рецепта на годината на Днес.бг.
11
1
 
6
 
! Отговори
Язе преди 2 седмици
Ей и изкуствению интелект да питаме за за кво да ползваме вестнику и он ще ни отговори, че най-голема полза от един вестник има у нужнико!
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
да има с ко да се завивате, че от догодина ще си броите центовете в кауфланд за едно кебапче
9
0
 
9
 
! Отговори
Поправка за канъ преди 2 седмици
ГОДИШЕН абонамент за Работническо дело беше 8лв, Септемврийчето беше 4лв. Иначе за другото си прав - абонаментът беше почти насилствен - няма не искам, няма недей - задължителен абонамент за два български и два съветски вестника.