В колоритния дом на Томи Хилфигър

Вижте шикозната къща на дизайнера в Маями
16 авг 2014 10:12, Мария Дуковска
12
В колоритния дом на Томи Хилфигър
Снимка: architecturaldigest.com
Модният магнат Томи Хилфигър и съпругата му Дий са си създали ваканционно убежище на брега на морето, северно от Маями. Лятната резиденция на дизайнера е и негова база за най-новото му бизнес начинание.

Преди няколко години Хилфигър продаде своята модна марка, но пък наскоро той влeзe в хотелиерския бизнес, след като купи хотел "Raleigh" в Маями Бийч.

Скоро той планира да го реновира в стил Арт Деко, като идеята му е да го отвори за сезона на 2015-та.
Колкото до личната им къща в Маями – Томи и Дий я купуват през 2007 г. Тя е с размер от 1700 кв.м., а голямата ѝ площ е била от решаващо значение за закупуването ѝ, тъй като семейството е търсело пространство, в което да подреди богатата си колекция от модерни произведения на изкуството, които дотогава били съхранявани в складове.

"Нашият дом в Кънектикът е обзаведен в класически стил, а вилата ни в Мустик е в британски колониален стил, така че двете къщи не бяха подходящи за тези модерни, колоритни творби, които подредихме тук. Става въпрос за находки в стил поп-арт, подписани от Анди Уорхол, Жан-Мишел Баския, Кийт Харинг, Деймиън Хърст, Трейси Емин и др."

С тази идея двойката създава една енергична, жива среда с много графични контрасти. Според самия Томи къщата прилича на художествена галерия от 70-те години на диско лудостта, пише списание Аrchitectural Digest.

За да видите снимки от шикозния дом в Маями на Томи Хилфигър, влезте в галерията на Tialoto.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хахахха, като видях заглавието, очаквах всичко но не и това. Пари да ми дават, не бих живял в такъв интериор, където ще се чудя накъде да погледна, без някакъв цвят да ми човърка зрението.Нищо чудно, че носи очила.
6
0
 
12
 
! Отговори
diavolcheto преди 9 години
" Модният магнат Томи Хилфигър и съпругата му Дий са си създали ваканционно убежище на брега на морето, северно от Маями..."Слаб (2) по елементарна география: Маями е на брега на океана, не на морето.Има някои интересни решения, но, като цяло - " шикозният " дом не ми допадна .Както и да е, всеки има различно разбиране за шикозност.
5
4
 
9
 
! Отговори
Ббб преди 9 години
Да им имам екстравагантността. У такова жилище не живея. Шарении е ща.
4
1
 
32
 
! Отговори
Pin преди 9 години
Иво, не си прав. Кич е когато някой бедняк си обзаведе по този начин къщата. Богаташ обзавел така къщата си се нарича , екстравагантен.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
napravo da se pobyrka6.
2
8
 
18
 
! Отговори
Иво преди 9 години
нищо особено, просто кич
1
6
 
17
 
! Отговори
стефчо преди 9 години
баф мамкя му....ако съм толкова богат ще умра от скука