ФБР подхвана изтичането на голи снимки на звезди

От кибератаката пострадаха около 100 знаменитости
2 сеп 2014 12:30,
36
ФБР подхвана изтичането на голи снимки на звезди
Снимка: Архив Reuters

Агенти на ФБР са се присъединили към разследването на обстоятелствата по изтичането на лични фотографии на холивудски знаменитости и публикуването им в интернет, съобщават Франс прес и ИТАР-ТАСС.

"ФБР е осведомено за съобщенията, касаещи се до компютърната атака и до незаконната публикация на материалите, принадлежащи на знаменитости, и се занимава с дадения въпрос", изтъкнаха представители на ведомството.

Още по темата

Предния ден неизвестен хакер незаконно получи достъп до личните архиви на звездите и пусна техни голи снимки в интернет. Както съобщи клюкарският сайт TMZ, от действията на киберпрестъпника са пострадали актрисите Дженифър Лорънс, Кейт Ъптън, Кирстен Дънст, певицата Ариана Гранде и други около 100 знаменитости.

Официалният представител на носителката на "Оскар" Лорънс потвърди автентичността на фотосите й. "Това е скандално нарушаване на неприкосновеността на личния живот. По този повод ние се свързахме с властите и те ще преследват всеки, който предложи откраднатите снимки за общ достъп", подчерта пиарът на Лорънс.

Източник на изтичането според специалистите е станал "облачният" сървър на компанията Apple - iCloud. Специалисти от тази фирма също се включиха в разследването. Както съобщи телевизионният канал Ен Би Си, инженерите на компанията ще направят всичко възможно, за да установят бил ли е извършен взлом на услугата и кой може да стои зад него.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
3
 
! Отговори
LethianDream преди 9 години
Току-що изтече и снимка на Саша Грей в интернет, на която тя е ОБЛЕЧЕНА. Това е истинския шок, ФБР трябва да започне разследване веднага!
23
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 9 години
Тая на снимката и тя ли е знаминитост?
22
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е, сори тия *** като си държат снимки в смартфони и айфони, кво ми дреме. да си ги държат на дискове или флашки.
21
1
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Звездите в Америка са като интелектуалците в БГ, много плява и мокра слама. Ако това са най известните, другите които не са цитирани не знам кои са, сигурно са от някой цирк в Небраска.
20
3
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 9 години
Това е защото си видял част от снимките.
19
1
 
3
 
! Отговори
А1 преди 9 години
Ми като са ***, за да си качват голи снимки
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те пък да не се снимат голи, кой им е крив.
17
5
 
2
 
! Отговори
... преди 9 години
хаха пострадаха 100 знаменитости снимки имаше на 7-10 човека макс ... не се измислйте
16
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе аман от звезди, които си правят реклама... По нищо не се различават от нашите чалгаджийки, дето си пускат сами порно клипчета в мрежата и после ходят по *** предавания да реват, колко са наранени от този "брутален взлом" в личния им живот.
15
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ФБР иска да разбере дали хакерите вече са успели да класифицират снимките по хубаво тяло, гърди, крака, лице и т.н. или ако не са - да им помогне в създаването на официален каталог. :)Най-долу ще е добавена и цената за 1 ч. престой с въпросната звезда.
14
3
 
7
 
! Отговори
ИТ преди 9 години
Агентите на ФБР не трябваше ли да осигуряват националната сигурност?
13
1
 
7
 
! Отговори
Буубгейзър преди 9 години
Каката трябва да е доволна даже. Намокри сънищата на филм маниаците. Иначе какво да се гледа толкова в тези снимки, най-обикновени атрибути. На съседката са много по-хубави.
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това ми прилича на PR акция!Който има морал не си прави снимки и после да ги оставя на световната информационна магистрала да се "пазят"!
11
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До TMZВ Thepiratebay на 2ро място от топ 100 е торент с 700 мб снимки и видео на тези знаменитости---Да си жив и здрав за безценната информация!!!
10
1
 
3
 
! Отговори
asd преди 9 години
В дигиталната ера, едва ли ще видим нещо особено на тези снимки. Освен ако някоя мацка се окаже с кремвирш м-у краката, тогава ще е голям майтап.
9
2
 
4
 
! Отговори
Умрях от смях :))))) преди 9 години
До Ще умра от смях :)Ахаххаха , колко си прав само , особено в това изречение :"Няма по-смешно нещо от *** въоръжен с технология :) :) :)"
8
3
 
9
 
! Отговори
тя преди 9 години
Ако не си свалят горнища и долнища никой няма да им види циците и п.....е.
7
1
 
12
 
! Отговори
тя преди 9 години
Нарочно се снимат голи , пък после друг им е виновен.Снимките се правят с една цел: да се гледат.
6
1
 
16
 
! Отговори
gtf преди 9 години
кат не искате голи снимки да се връткат из мрежата не ги съхранвайте там.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти смятай, ако се окаже така.А ако пък допуснат да стане публично известно - ще има пагубен ефект към облака. Поне за известно време.