Сирийката Мая Зухди напусна MasterChef, хапки я провалиха

Мария изпъкна в отборното състезание
29 апр 2021 11:25, Александър Попов
34
Сирийката Мая Зухди напусна MasterChef, хапки я провалиха
Снимка: MasterChef

Екстремна елиминация сложи точка на участието на още един чужденец в MasterChef. Сирийката Мая Зухди сe раздели с шоуто, след като преди нея от легендарната кухня си тръгнаха ливанецът Елиас Абуд и рускинята Виктория Капитонова.

Напускането на участничката, която е родена в Дамаск, но в последните години живее в България, предизвика силни емоции и сълзи в очите на конкурентите й.

"Твоят темперамент и страст в готвенето ще липсват на всички", каза Chef Петър Михалчев на Мая, която се бори достойно с кулинарните предизвикателства.

Първият етап от елиминацията се превърна в екстремно състезание за сръчност и бързина. Хоби-готвачите получиха четири задачи - да избият 300 милилитра сметана с тел; да филетират три портокала; да рендосат три глави лук; да обелят три ябълки и да ги почистят от семките. Пръв се справи рентиерът Александър Петров и така се спаси от отпадане.

Останалите участници продължиха битката за мястото си в MasterChef като приготвиха хапки с три различни вкуса, сред които един традиционно български.

"Да направиш цяло ястие с разнообразни аромати и текстури върху площ от 4-5 сантиметра въобще не е лесно", коментира Chef Андре Токев преди хоби-готвачите да се впуснат в задачата.

Актьорът Стилиян Желязков удиви журито с феноменална презентация на мини шопска салата, изпълнена с палитра от сложни техники, бонбон от риба тон и скариди, и жабешко бутче с шафранов сос. Шофьорът Мартин Банков също получи аплодисменти за своите три вида хапки - боб с мини кюфте и хрупкаво хлебче; карпачо с каперси и краставичка; патешки дроб с лимонов сос и смокиня, всички изпълнени в перфектни коктейлни размери. Мая се справи отлично с хапките с тартар от сьомга и с мини десертите с лимонов кърд, но не успя да постигне традиционния български вкус с рулцата си с маринован заек, кисело мляко и чубрица, и си тръгна от MasterChef.

Разделени в два конкурентни отбора, хоби-готвачите премериха сили и в необичайна щафетна битка. Начело на червените застана студентът по право Теодор Колев, а сините оглави домакинята и майка на три деца Цветелина Томиъм. Изискването към тях беше да приготвят брънч меню с три ястия - солено с месо, солено веган и сладко без захар, като вложат и един компонент с дълбоко пържене.

Капитаните измислиха ястията и започнаха да готвят без контакт със съотборниците си. На двайсетата минута те предадоха „щафетата“ на първия от тях и имаха само 15 секунди, за да му разкрият ключова информация за менюто. Объркването и хаосът в кухнята не закъсняха. Червените обаче се справиха по-добре и спечелиха състезанието благодарение на бързината и съобразителността на фотографката Мария Жекова, която в последния момент „сглоби“ три презентации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: MasterChefМая Зухди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
С газови горелчици ще ми приготвят всяка хапка - зарежи това фалшиво готвене на храна...
20
3
 
0
 
! Отговори
Шеф преди 3 години
приготвям прекрасни ЛайнаАлаДьоблеДьоПърде, 50 грама 500 евро, само за ценители.Доказан произход наЛайната - млада италианка, след като се е пекла два часа на плажа и е цапнала един дюнер ги снася.
19
0
 
0
 
! Отговори
Тя преди 3 години
И другата Мая големите хапки ще я провалят !
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много силно фоново озвучение и няма рецепти
17
0
 
11
 
! Отговори
ххх преди 3 години
Тези тв реалита побъркаха простолюдието. Всички искат да са фръц-пръц, да хапват фръц-пръц и да почиват на фръц-пръц.Затова вече и отношенията между хората са фръц пръц. Повърхностна работа.
16
2
 
3
 
! Отговори
Условия за ползване преди 3 години
99 % от коментиращите под статии са хора, които хейтват, за да получават удоволствие от раздразнението, което предизвикват с коментарите си. Имаше една хубава притча за демона, дето ставал все по-огромен от обидите и омразата към себе си, с това се хранел все пак. Стига се хранили интернет троловете, като чешете болното им его с коментари/ минусчета, просто четете статиите и не скролвайте надолу.
15
3
 
5
 
! Отговори
От Дебела преди 3 години
Да, дебелите лелки гледаме кулинарни предавания. Също така гледаме NG. Гледаме Шампионска лига. Гледаме и Bloomberg. Следим и всякакви иновации в техниката.Къщите са ни чисти, посрещаме мъжете си с топла храна, седим с тях и говорим за мачове и спестените пари влагаме в неща, които ни носят нови пари, докато спим.Ама сме дебели....Въх!Ей сега отивам да си взема един нож и да се свършва.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който не го гледа да не чете статията и още по-малко да пише коментари, каква е тази злоба, обиди. В крайна сметка всеки ще си гледа, каквото иска и никой няма право да му дава квалификации за това! Голямо дъно удряме с тази наша грубост, агресия и нетърпимост към околните и мнението им.
13
2
 
5
 
! Отговори
IT-spec преди 3 години
Леле колко ограничени хора има сред коментиращите, аз го гледам предаването понеже обичам да хапвам и обичам да си готвя хубави неща, понякога има много добри идеи, както и гледам футбол (но не БГ) UFC, бокс, тенис.. това че е хубаво времето незначи че сам застанал през тв-то, нали за това има бтв+ където може да се гледа по-късно когато ти е кеф и то без реклами..
12
3
 
3
 
! Отговори
Горката Сирийка преди 3 години
Първо гражданската война срещу Башар Асад а сега и това
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Таз роуУУУ е мн противна -кипри се на младите мъже като млада рамаданка , ама е стара чанта мачкан лак !че и злобна ,превзета ,кичозна , абе жива *** !
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие серизоно ли? Нападате се заради това кой какво гледа и му държите сметка? Бая комплексиран народ сме си. И аз не го гледам, но да тръгна да хейтвам по форумите хора, които го гледат ми е противоестествено.
9
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да си адски тъпо парче, за да гледаш българска телевизия....
8
6
 
6
 
! Отговори
Demonaz преди 3 години
Кой гледа подобни "предавания" при такова хубаво време,че и празници идват ? ;)
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 8Някой да те кара насила да го гледаш?
6
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 7Глей сега плюнчо.Какво ми е забавно си е моя работа.А ти си тъпоъгълен уригащ се футболен запалянко.Това е.Приеми го че хората са различни.Иска ти се всички да са като тебе, ама не става.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера изобщо не беше честно !- казаха им брънч - какъв е тоя говежди стек в брънч ? освен това имаше Захар в десерта на сините !ама г-жата им даде победата !а и хапките на актьора хич не бяха хапки , но явно г-жата е "свободна птица "мммм мм
4
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦъървуланА какво е смислено предаване за тебе?Да гледаш 22 ритнитопковци по цял ден и да смучеш бира, може би?
3
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До *** егоцентрикаЯвно има и ги гледат.Бъди по-широкоскроен. Ти не си центъра на Вселената.Шарен Свят - има и различни хора от тебе.
2
1
 
4
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Ти да не си зомбиран