Най-голямата болница за слонове отвътре с д-р Пол О’Донахю

Как ги лекуват от рак, спасяват след настъпени мини и още
19 юни 2021 10:48, Александър Попов
2
Най-голямата болница за слонове отвътре с д-р Пол О’Донахю
Снимка: Viasat Nature

Д-р Пол О’Донахю ще ни заведе в най-голямата болница в света, която служи само за лечение на слонове - в Лампанг в Северен Тайланд. Там се грижат за повече от 100 болни или ранени слонове всяка година. С уникален достъп до ежедневните предизвикателства пред ветеринари и доброволци, поредицата е пълна със сърдечни, необикновени и неочаквани истории, независимо дали става дума за лечение на слон, болен от рак, или за слагане на протеза на слон, изгубил крак при избухване на наземна мина.

Първият сезон на "Болница за слонове" започва на 20 юни по Viasat Nature, в 15:00 часа. Ето какво споделя д-р О’Донахю за поредицата, в която ще видим уникални процедури, спасявания и драматични спешни случаи.

Д-р О’Донахю, разкажете повече за телевизионната поредица, която представя болницата за слонове?

Болницата за слонове е невероятно място, тук предоставяме здравни грижи за всеки един слон в Тайланд. Като на всяко подобно място има много емоции - понякога е тъжно, когато не можем да помогнем на дадено животно, но също така е истинско щастие, когато слоновете се възстановяват. Вълнуващо е да се види как тези величествени животни се лекуват в болница, еквивалентна на човешките.

Какво ви привлече в този проект?

Цял живот съм очарован от слоновете, те са невероятни животни. Имам щастието да работя с тях в продължение на много години, особено в дивата природа. Да бъдеш до тях, да усещаш мащаба им отблизо - толкова вълнуващо. Така че, когато се появи тази възможност да разбера повече за това как болните слонове се лекуват в Тайланд, нямаше как да я пропусна.

Какво знаехте за тази болница, преди да заснемете сериите?

Чух, че има място в Тайланд, което предлага безплатни здравни грижи за слонове в цялата страна. Исках да разбера още за болницата и след това осъзнах, че грижите са еквивалентни като в болница за хора - слоновете са лекувани с диализни машини, правят им ултразвук, правят се генетични тестове. Видях истински професионалисти, които полагат грижи за животните.

Защо това е толкова важно за вас?

Благосъстоянието и опазването на слоновете са изключително важни за мен, затова работя в тази област повече от 20 години. Тези животни са толкова специални. Те са умни, имат силни семейни връзки и е важно да се грижим за всеки един от тях. Всеки слон трябва да се гледа и защитава както в плен, така и в дивата природа. Знаете, че хората обичат слоновете и те искат да знаят как да ги спасят и защитят, надяваме се това шоу да помогне.

Особено важно е да се види отдадеността на персонала и ветеринарите в болницата за слонове. Те надхвърлиха очакванията ми - поставят живота си на опасност всеки ден, спешните екипи работят 24/7. Ще го видите в предаването, ще разгледаме няколко спешни случаи.

Какво въздействие според вас ще окаже шоуто върху зрители?

Наистина мисля, че "Болница за слонове" е едно емоционално влакче - ще ви разплаче, ще ви усмихне, ще ви разсмее, има толкова много драма. Мисля, че тези животни ще ви станат любими, дори и да не сте техен любител.

Кои бяха най-интересните случаи, с които се сблъскахте в болницата?

Е, не искам да издавам многоНо има много случаи - от най-малките бебета до някои от най-големите слонове. Ще видите от рутинни процедури до спешни медицински случаи. Някои от тях ще ви се сторят нереални, няма да вярвате на очите си.

Кое е най-важното във вашата работа?

Може би да осведомявам хората, защото ако не познавате тези животни няма да ви е грижа или да ги защитите. Моята работа наистина да информирам зрителите. Никак не е трудно да се влюбиш в слоновете. Най-големият бозайник, който изчезва от дивата природа и това е истинска трагедия. Всички трябва да обединим усилия, за да ги защитим и спасим.

Кое беше най-голямото предизвикателство по време на снимките?

От лична гледна точка беше горещината. Температурата понякога надхвърля 35 градуса, а работата в болницата кипи, независимо от горещото обедно слънце. Ветеринарите работят в опасни условия, има както физическа, така и психическа умора. Емоционално е толкова изтощително, а в края на работния ден вече се усеща и физическата умора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По света има болници за животни, а България си няма още детска болница. И Оня продължава да плещи дивотии, че и го излъчват и цитират.2016 г. закрива и най голямата болница на Балканите за белодробно лечение в Радунци. 700 легла. Както се видя при кризата с Ковид твърде необходима.Списъкът е дълъг за нанесените вреди и геноцид над народа. Колко трябва да си нагъл да се показваш изобщо?