Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна

Според музиканта нещата са започнали отдавна
26 май 2022 09:15, Нели Христова
159
Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна
Снимка: БГНЕС

Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес са в основата на това страната ни да заеме разкрачена позиция по отношение на войната срещу Украйна. Това заяви в интервю за БГНЕС Кирил Маричков.

Той цитира големия италиански мислител от Ренесанса Николо Макиевели: който иска да бъде неутрален, бива намразван от този, който губи, и презиран от този, който печели.

„С тази наша позиция никой няма да ни хареса. Нито руснаци, нито украинци, нито европейци. Това е андрешковска позиция, която не ни прави чест. Обидно е, че сме такива“, каза прочутият музикант.

За да се стигне обаче до тук, нещата са започнали по-отдавна.

„Ясно е кой седи в дъното на всичко това. Това са същите тези, които преди много години създадоха обществено мнение срещу добива на шистов газ, твърдейки, че той щял да отрови природата. Ако не беше въведен мораториума върху добива на шистов газ, днес щяхме да имаме собствено производство и нямаше да имаме нужда от руския газ. Но Русия и Путин не искаха това да се случи“, заяви Маричков.

Той предупреди, че „и днес те имат своята пета колона в настоящия парламент, която продължава да разделя нацията“. „За съжаление, доста хора и в момента им вярват и сме доста разделени“, каза музикантът.

За него едно от достиженията ни е, че преди 25 години по времето на президента Петър Стоянов България подаде молба за членство в НАТО и ЕС и то се реализира през следващите години. Дали този избор е необратим на фона на сътресенията от последните месеци, Маричков казва следното: „Надявам се моите деца никога да не видят и да не разберат какво е руски ботуш. Това не е напреднала държава, а икономическо джудже. Без петрола и природния газ от 10-11 място тя слиза на 26-27 място по БВП. Липсата на елементарна свобода на словото съчетана с допотопна икономика и желания да властват над всичко заради своите национални комплекси е нещо много опасно и може да доведе до много трагични последици“, категоричен е музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маричков ти откъде знаеш,че добива на шистов газ не замърсява природата и най-ценното,което имаме-водата?Отиди в такива райони,където това се прави после друга песен ще запееш.Другото Кире искаш да подариш това находище на американската фирма ли?Защото точно тя явно е платила на такива като теб да се изказват.В друга статия един такъв като теб същите опорки развиваше.И стана ясно,че зад шистовия газ в БГ стоят американски интереси.А ти Кире сега си голям демократ ама преди 1989 беше баш ***
40
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много си е прав човека. Бедни сме заради проруските корумпирани марионетки в България,а докато се усетим русия ще ни затрие като държава. То вече се почна.Скоро ще чуете чрез троловете тук как 24 май бил руски празник, кирилицата била измислена за русия и всичките им подобни простотии, които бълват ежедневно.
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доколкото помня преди години като бяха протестите казаха,че на морето са по-големи залежите,а не в Добруджа.Ако почнат ще надупчат Добруджа,няма да намерят много и ще се преместят на морето.Най-добре да не почват.Ще трябва и хората да се изселят.Държавата на безценица ще им даде нещо.Не повтаряйте Донбас в България!
38
2
 
13
 
! Отговори
щурец или гарван преди 2 години
Малко инфо за синето дето и него искаха да пробутат във Ватикана!Правел се на писател и много из отвътре описвал и се прехласвал пред леките музикалните форми между меките мъжаги!Папа Бенедикт не допусна мекото щурче да получи агреман!Та така пичове с фамилията димократи,адвокати,гарвани и меки китки!Фактите трябва да се знаят,Сега твори нов албум-аз съм натовец димократ с мека китка благословен,разкрачен и готов,аз съм антипутинист роден!Порнография!
37
1
 
2
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Глупости...
36
3
 
20
 
! Отговори
Времето е наше преди 2 години
СДС, СДС, СДС... времето е наше! Аз не съм комунист, аз не съм копанар, аз не съм трудовак, аз не съм, аз не съм.... аз съм изтривалка, лакейна подпиралка на чичо Сам, велики, отдето идват и парите! Аве, честно да си кажа, навремето му симпатизирах на този, днес, съжалявам, че народната милиция не ги е почупила тогава от бой със собствените им китари;)))
35
5
 
14
 
! Отговори
Палячовци преди 2 години
Страно къде бяха всички тези"демократи"защитници"на фашагите в Украйна 8 години докато Украйна убиваше и рушеше Донбас и по улиците на градовете в Украйна маршируват фашисти?!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"България трябва съвсем твърдо да заеме страна на демократичния свят" __________ Къде спа, че пропусна железобетонната позиция на България по руския газ преди 40 дни? Ние изпълнихме стриктно заповедта на демократичния ЕС за отказ от плащане с рубли. И какво стана? За 40 дни почти всички европейски държави и фирми позорно се разкрачиха, а ние - тъпикьозите - едва сега се каним да се разкрачим и да преговаряме с Газпром. Въпросът е дали Газпром ще поиска да слезе до нашето ниво на дипломация?
33
1
 
4
 
! Отговори
наши и ваши преди 2 години
До Анонимен 28 Щото е НАШ,за това!И този е като плевнята,винаги от правилната страна!
32
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маричков да прочете за шистовия газ и как трови водата.После да говори.
31
5
 
22
 
! Отговори
Жальк преди 2 години
Колко пари излапка прес комунизма нали бяхте любимци на партията с вече покойният - жоро минчевСтарите помним как живеехте на широко тогаваПосле станахте демократи щото друг взе да дава парите
30
3
 
17
 
! Отговори
АА преди 2 години
И този голям разбирач - разбира от щистов газ.
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ааа извинете той е от известните
28
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Към 26 Защо да не добави? Ти да не си по- умен,та си присвояваш правото само ти да коментираш?
27
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този не сгази ли човек? защо не е в затвора?
26
2
 
11
 
! Отговори
АА преди 2 години
Животът им ще се срути при една победа на руснаците, затова толкова неистово мразят Русия. На този семейството при всички режими е гребало от живота с шепи. Винаги добре. При една промяна към по-добро в България, ще трябва да се нагажда към новите реалности, а и вече не се знае дали ще бъде от "интелигенцията" на България. Те разделиха България, те я направиха едно джудже територия - предателите.
25
3
 
8
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Гледай си музиката . Там имаш думата . Но за политик си краен в грешната посока .
24
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Росица Кирилова има ли нещо да добави
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маричков защо не се изкаже за Италия?Нали сина му е там?Те са русофили ли щом взимат руска газ?
22
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маричков няма право да говори за руски ботуш. Преди 89та бяха любимци на партията и на съюзът на българските композитори, а сега се пише на десидент и борец за демокрация.