Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна

Според музиканта нещата са започнали отдавна
26 май 2022 09:15, Нели Христова
159
Кирил Маричков: Заемаме разкрачена позиция за Украйна
Снимка: БГНЕС

Тези, които попречиха на България да бъде енергийно независима, днес са в основата на това страната ни да заеме разкрачена позиция по отношение на войната срещу Украйна. Това заяви в интервю за БГНЕС Кирил Маричков.

Той цитира големия италиански мислител от Ренесанса Николо Макиевели: който иска да бъде неутрален, бива намразван от този, който губи, и презиран от този, който печели.

„С тази наша позиция никой няма да ни хареса. Нито руснаци, нито украинци, нито европейци. Това е андрешковска позиция, която не ни прави чест. Обидно е, че сме такива“, каза прочутият музикант.

За да се стигне обаче до тук, нещата са започнали по-отдавна.

„Ясно е кой седи в дъното на всичко това. Това са същите тези, които преди много години създадоха обществено мнение срещу добива на шистов газ, твърдейки, че той щял да отрови природата. Ако не беше въведен мораториума върху добива на шистов газ, днес щяхме да имаме собствено производство и нямаше да имаме нужда от руския газ. Но Русия и Путин не искаха това да се случи“, заяви Маричков.

Той предупреди, че „и днес те имат своята пета колона в настоящия парламент, която продължава да разделя нацията“. „За съжаление, доста хора и в момента им вярват и сме доста разделени“, каза музикантът.

За него едно от достиженията ни е, че преди 25 години по времето на президента Петър Стоянов България подаде молба за членство в НАТО и ЕС и то се реализира през следващите години. Дали този избор е необратим на фона на сътресенията от последните месеци, Маричков казва следното: „Надявам се моите деца никога да не видят и да не разберат какво е руски ботуш. Това не е напреднала държава, а икономическо джудже. Без петрола и природния газ от 10-11 място тя слиза на 26-27 място по БВП. Липсата на елементарна свобода на словото съчетана с допотопна икономика и желания да властват над всичко заради своите национални комплекси е нещо много опасно и може да доведе до много трагични последици“, категоричен е музикантът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в находището в севрозападна България освен 450 млрд. куб. шистов газ има и към 80 млрд. конвенционален, дори и само него да добиваме това са 25-30 години, да не говорим за Добруджа и шелфа, където освен конвенционален има и шистов и въглищен газ, ама руската колона не дава,тия 120 дипломати какво мислите че правят в рашисткото посолство, докато броя не им се редуцира до 5-10 човека, нещата в страната нема да потръгнат
60
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ся да Ви кажа и да рИвете и да не рИвете, с руската газ в България свърши --- лесно е си с е две мозъчни гънки, имаш решение за всичко ... А и писането става лесно дращеш два три епитета пред Москва или Русия и ето вече си цел демократ...
59
2
 
17
 
! Отговори
До dmx преди 1 година
Така е!След '89 изведнъж се превърнаха във върли демократи и дисиденти а преди '89 се радваха на чудна кариера и облаги.Това важи със същата сила и за и за k0 muni stite от СДС.
58
2
 
6
 
! Отговори
любопитен преди 1 година
До До 48 ............. А какво те накара да си вярваш, че в България има богати находища на шистов газ?
57
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя комунист кой го пита? Цял живот на кълка, аре в канала, некадърник!
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това щурче трябва да му е ясно вече,че днес нещата Не с както през 1989 г! СДС на която този правеше концерти! Днес в България поече отполоата българи са За Русия ! В Украйна има фашизъм! Или си лицемер? Украйна ще остане сама на края!-:?))
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да осигурят зеленни карти за САЩ на всички българи+жилище и да правят каквото искат...прекаляват вече!Като ше ни продават поне да е като хората!Тоя Маричков също е придажник станал!Ще си ходи в Италия ако стане нещо тук заради такива като него!
54
0
 
18
 
! Отговори
разсмя ме преди 1 година
Кире, ясно е че ти разбираш от шистов газ толкова колкото аз дрънкам на бас китара.Хайде да не си менкаме експертизите, че ще станем за смях.
53
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
путинофили как сте? днеска колко пъти ще превземете Харков, Николаев и Одесса:))) ся да Ви кажа и да рИвете и да не рИвете, с руската газ в България свърши, въпрос на време е да започнем собствен добив и от донори на кървавия режим в Кремъл ще се превърнем в износители на газ, айде със здраве и недейте толкова да ревете, а си потърсете нормална работа
52
1
 
8
 
! Отговори
dmx преди 1 година
Има една определена група свободолюбиви граждани с бащи номенклатурчици и генерали от ДС, които цял живот ги "гази руския ботуш"
51
4
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Мръсен плъх! Всичките му песни са написани и станали популярни през комунизма, а сега го плюе. Някой може ли да запее една негова песен написана от '89 година насам? Не? Защо? Защото толкова много го мачкаха комунистите, че чак цяла България му знаеше песните.
50
4
 
8
 
! Отговори
До 48 преди 1 година
Забраниха добива с химикали... Това е стара технология, която в момента не се използва в нито една бяла държава. Вземи си опорките за шистовия газ и си ги занеси в газпром, продажник.
49
0
 
0
 
! Отговори
Минчо преди 1 година
До 48,интересно ли ти е? Питай принц Хари,може да ти обясни.
48
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До37,думата ***,т.е.комунист явно се счита обида,та я заместват със звездички,ха,ха,ха.! " Народната милиция" !?Защо сегашната полиция и армия по- различна ли е.Потомците на онези са в, тези структури и до днес.Те прикриват престъпници ,там са най- преданите" русофили" и приятели на Путин.Радвай се,че твоята глава е все още здрава,защото е празна .В България не обичат мислещите." От всичко най- мразим да мислим" И ти си от тази част.
47
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Интересно защо в Англия през 2019г се забрани добива на шистов газ чрез т. нар. фракинг( разбиване на шистите, които са подземни скали). Това става чрез хидравлично разбиване посредством вода,пясък и химикали. Замърсяват се подпочвените води , а след известно време започват и земните катаклизми. Така ,че Маричков , по-добре се занимавай с това което разбираш-музиката.
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какъв шистов газ тоя има ли си понятие как се вади територията на България не е голяма в Северна България има но ако почнат да, вадят все едно да изселят всичко от там защото земята ще бъде натровена
45
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добър музикант, но като политик.... Ние си спряхме газа!!!! Кой друг го направи? Плащат в рубли т. нар. европейци и си откриха рублеви сметки! Нима е кьорав и защо ще говори глупости за родината! Аман от оплаквачки!
44
16
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Кирил Маричков никога не е бил *** на комунистите, напротив, бъркаше им в здравето с някои парчета...Щом като плювате и по него, не струвате и една стотинка. Не успявате да свикнете с мисълта, че има свободни хора с мнение различно от вашето.
43
3
 
5
 
! Отговори
Роза преди 1 година
Напълно правилно!Всички честни хора по света трябва да заклемяват агресорите и войнолюбците,независимо дали са руснаци,или американци.
42
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Маричков за какъв собствен газ мечтаеш? Кой ще ни позволи сами да го добиваме и продаваме? Имаме ли фирми и потенциал да го направим? Ще стане както с водата, златото и т.н. Сега купуваме газ от Гърция, който преди това минава през България. Тогава България ще купува газ произведен у нас от Шеврон или др подобна фирма.