Актьор сяда в стола на Сашо Кадиев

Петър Дочев е новият водещ в bTV
25 авг 2023 11:17, Александър Попов
12
Актьор сяда в стола на Сашо Кадиев
Снимка: bTV

Актьорът Петър Дочев ще замени Сашо Кадиев в сутрешния блок на bTV. Той ще бъде екранен партньор на Деси Стоянова от 4 септември, съобщиха от телевизията.

Петър Дочев е една от младите надежди на българското кино и театър. Той е роден в Бургас, където завършва гимназия с профил география. Наред с интереса си към света, в тийнейджърските си години той се увлича по бойните спортове и усилено тренира киокушин карате. Настъпва, обаче, моментът, в който музика го завладява и предопределя артистичния му път в живота. Петър преоткрива изразяването чрез нотите, а след това и актьорството на аматьорско ниво. Веднага след завършването на средното си образование Петър е приет в НАТФИЗ в класа на проф. Атанас Атанасов. Завършва Актьорство за драматичен театър през 2015 г. Едва дипломирал се, през същата година Дочев е поканен на щат в Младежкия театър „Николай Бинев“, където прекарва три години преди да излезе на свободна практика.

В момента Петър Дочев играе на сцените на Народен театър „Иван Вазов“, Драматичен театър Пловдив, Театрална работилница „Сфумато“, Театър „Азарян“ и „Топлоцентрала“. Популярни постановки с негово участие са „Някои го предпочитат...“, „Кухнята“, „Срещу течението на Хъдсън“, „Стъклената менажерия“, „Под купола небесен“, „Одисей“, „Не падай духом“ и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: Петър ДочевСашо Кадиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Кадиев изглеждаше нелепо, съжалявам, а разсъжденията му бяха като на третокласник
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Като брат и сестра са с Д. А.
6
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
....където прекарва три години преди да излезе на свободна практика.. Така става като никой не ги гледа и огладнеят от такива практики.
5
0
 
8
 
! Отговори
Асенчу преди 8 месеца
Тия са си търсили някой нежен кат маминия...
4
1
 
6
 
! Отговори
Клоун след клоун преди 8 месеца
И така до края на света!
3
2
 
4
 
! Отговори
Мижав интерес преди 8 месеца
към либера3тията в Босфор Тв...
2
1
 
13
 
! Отговори
аре стига преди 8 месеца
Като видя Деси Стоянова и се сещам за мамин сашкото и хуквам към ***. Тая също е за махане. Носи гадни спомени
1
3
 
5
 
! Отговори
Успех! преди 8 месеца
Оооо, Баууу-Мяуууу, много красив мъж! Великолепен млад талант! Колко благороден е с разума си, колко богат откъм способности, изрази, движения.....